Пропустити навігацію

Робота з погашення заборгованості до Пенсійного фонду не припиняється

27.12.18 bankruty 1 - Робота з погашення заборгованості до Пенсійного фонду не припиняється

Про взаємодію пенсійників Кіровоградщини з сектором з питань банкрутства головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, арбітражними керуючими щодо погашення заборгованості підприємствами, на яких поширюються процедури, визначені Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом», та завершення ліквідаційних процедур йшлося 27 грудня 2018 року під час наради з питань погашення заборгованості.

 

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Юрій Шарпінський наголосив на результатах роботи в даному напрямку протягом 2018 року. Так, станом на 01.12.2018 року в процедурі банкрутства перебуває 41 підприємство, що має заборгованість до Фонду на суму 117,8 млн грн. Найбільшими підприємствами-банкрутами є: ВАТ «Олімп», КП «Теплоелекроцентраль», ОФ ЗАТ «Енерговугілля», ВАТ «Чисті метали», ДП «Трест «Олександріярозрізобуд», ПРАТ «Науково-виробниче об’єднання».

 

Позитивним кроком у напрямку зменшення заборгованості є завершення протягом 2018 року ліквідаційних процедур щодо 7 підприємств, в результаті чого за рішеннями суду списано майже 3,8 млн грн.

 

Крім того, в рахунок погашення недоїмки зі страхових внесків та регресних вимог до бюджету Фонду надійшло від державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів» 1,1 млн грн.

 

Сторони діалогу прийняли рішення про подальшу взаємодію у 2019 році у напрямку опрацювання даних щодо підприємств-банкрутів та активну співпрацю щодо стягнення заборгованості.

background Layer 1