Пропустити навігацію

Працівники підприємств та установ області активно цікавляться сервісами Пенсійного фонду України

znam - Працівники підприємств та установ області активно цікавляться сервісами Пенсійного фонду УкраїниДля пенсійників Кіровоградщини однією із дієвих форм роботи з населенням є зустрічі в трудових колективах. Головний меседж зустрічей – доступні, зручні та сучасні сервіси Пенсійного фонду України як для населення, так і для юридичних осіб.

20 грудня 2018 року заступник начальника Знам’янського сервісного центру Ольга Корж зустрілася з трудовим колективом Територіального центру соціального обслуговування (соціальних послуг) Знам’янського району. На зустрічі докладно висвітлені умови виходу на пенсію за віком та  порядок її обчислення, про законодавчі зміни в пенсійній системі у 2018 році, про перерахунки пенсій з 1 грудня 2018 року та 1 березня 2019 року.

 

Того ж дня на Олександрійщині фахівці Фонду в області провели зустріч з працівниками управління економіки Олександрійської міської ради. У ході зустрічі обговорили проблемні питання щодо легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення, виплати на підприємствах міста заробітної плати найманим працівникам у розмірі, меншому за законодавчо встановлений, добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

olya - Працівники підприємств та установ області активно цікавляться сервісами Пенсійного фонду України

А в Світловодську про сучасні сервіси Пенсійного фонду України поінформували трудовий колектив ТОВ «Стілм». У ході зустрічі заступник начальника Світловодського сервісного центру Вікторія Плоткіна поряд з інформацією про внесені з 01.01.2018 року зміни до законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення, наголосила на необхідності контролю за нарахуванням страхового стажу, важливості отримання легальної заробітної плати не менше установленого мінімального розміру, можливості добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

Кожен з працівників на зустрічах, проведених пенсійниками, дізнався, що для того, щоб швидко дізнатися про свій страховий стаж, сплачені роботодавцем внески – варто зареєструватися на Веб-порталі Пенсійного фонду України, де міститься детальна інформація щодо фактичного заробітку, наявного страхового стажу. Реєстрація на Веб-порталі також надає можливість попередньо записуватися на прийом до фахівців Фонду в області, замовляти підготовку паперових документів чи отримання електронних, надсилати звернення чи дізнаватися довідкову інформацію.

svitl 1 1 - Працівники підприємств та установ області активно цікавляться сервісами Пенсійного фонду України

Крім цього, у кожного є можливість отримати СМС-повідомлення від Пенсійного фонду України за умови згоди на цю послугу. Тож, якщо ви бажаєте контролювати свого роботодавця та бути впевненими у своєму майбутньому, завітайте до найближчого сервісного центру та надайте фахівцям Фонду необхідну інформацію для внесення ваших даних до системи СМС-інформування.

 

background Layer 1