Пропустити навігацію

Семінари в центрах зайнятості – звична практика інформування для пенсійників Кіровоградщини

svitl 300x225 - Семінари в центрах зайнятості – звична практика інформування для пенсійників КіровоградщиниНа Світловодщині фахівці Пенсійного фонду продовжують роз’яснювати незайнятим громадянам про переваги легального працевлаштування та зміни в пенсійному забезпеченні. Наприкінці тижня начальник Світловодського сервісного центру Анна Чабанюк ознайомила учасників семінару, який проводився в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, із змінами, які відбулись у пенсійному законодавстві, та порядком нарахування пенсій різних видів.

 

Фахівець Пенсійного фонду надала громадянам детальні роз’яснення щодо актуальних питань пенсійного забезпечення, зокрема, умов призначення і порядку нарахування пенсій. Звернула увагу на страховий стаж, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати. При цьому представник Фонду  зробила акцент на важливості офіційного працевлаштування, що є запорукою забезпечення працівникам соціального захисту, а пенсіонерам – гідних пенсій. Повідомила про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

Учасників семінару було поінформовано про сучасні сервіси Пенсійного фонду України, нові форми та методи обслуговування за допомогою веб-технологій, які дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

background Layer 1