Пропустити навігацію

Із соціальними партнерами обговорюються питання покращення обслуговування пенсіонерів

У Маловисківському районі головний спеціаліст відділу з питань виплати пенсій № 12 управління з питань виплати пенсій головного управління Ольга Шевченко провела зустріч з трудовим колективом КБ «Приватбанк», під час якої було обговорено питання розширення можливостей обслуговування пенсіонерів району та підвищення пенсій у грудні 2018 року.

Безперечно, для банківських працівників дуже корисною є інформація, що з 1 грудня 2018 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність – 1 497,00 грн, а до підвищення він складав 1 435,00 грн., foto2 mv 300x215 - Із соціальними партнерами обговорюються питання покращення обслуговування пенсіонеріввідповідно розмір прожиткового мінімуму для обчислення пенсій зріс на 62 грн. Зважаючи на те, що у кожного отримувача свій розмір пенсії, перерахунки були проведені індивідуально з урахуванням стажу та розміру заробітної плати. Були перераховані мінімальні розміри пенсій, доплати заfoto1 olya 300x202 - Із соціальними партнерами обговорюються питання покращення обслуговування пенсіонерів   понаднормовий стаж та пенсії за особливі заслуги перед Україною. Наступний перерахунок і, відповідно, підвищення очікується вже з 1 березня 2019 року.

Окрім працівників банку, усі відвідувачі установи були поінформовані про функціонування Веб-порталу Пенсійного фонду України та його послуги, а також можливість інформування про страховий стаж чи зміни у пенсійному забезпеченні шляхом отримання СМС-повідомлень.

 

Ще один напрямок роботи із соцпартнерами, спрямований на покращення якості обслуговування пенсіонеfoto3 mv 300x203 - Із соціальними партнерами обговорюються питання покращення обслуговування пенсіонеріврів – взаємодія із працівниками соціальних служб. Так, 23 січня цього року начальник Олександрійського сервісного центру головного управління Світлана Демченко взяла участь у нараді соціальних працівників в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрійського району.

Оскільки основна категорія людей, що знаходиться на обслуговуванні в терцентрі – пенсіонери, для більшості з них соціальний працівник є джерелом отримання найсвіжіших новин, зокрема щодо пенсійного забезпечення. Тому присутні на нараді фахівці соцслужб довідалися про перерахунок пенсій з 01 січня 2019 року, порядок перерахунку пенсій пенсіонерам силових структур та можливості Веб-порталу Пенсійного фонду України.

Світлана Демченко розповіла про послуги порталу, якими можна скористатися, не звертаючись до органів Фонду, зокрема можливість самостійно отримувати довідки про доходи пенсіонера, форму ОК-5, витяги з РЗО, які дійсні для отримання субсидій, пред’явлення у банках, оформлення документів у ЦНАПах тощо.

Представник Фонду зазначила, що усі зміни в пенсійному законодавстві та новини оперативно висвітлюються на сторінках газети «Пенсійний кур’єр» та роздала присутнім буклети про «Сучасні сервіси Пенсійного фонду України».

24 січня 2019 року заступник начальника Маловисківського сервісного центру Ольга Бондарь провела зустріч з трудовим колективом територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Маловисківського району.

Під час зустрічі розглядалися питання перерахунку пенсії з 01.01.2019 року, можливостей Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, отримання СМС послуги та інші. У результаті присутні дійшли згоди продовжити співпрацю із залучення пенсіонерів до отримання пенсій через банківські установи.

background Layer 1