Пропустити навігацію

Сплата єдиного соціального внеску – гарантія наповнення бюджету Пенсійного фонду та майбутнього пенсійного забезпечення громадян

25 січня цього foto2 masha 300x205 - Сплата єдиного соціального внеску – гарантія наповнення бюджету Пенсійного фонду та майбутнього пенсійного забезпечення громадянроку представники головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області та Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області обговорили за «круглим столом» питання надходження коштів та стан погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Протягом минулого року до бюджету Фонду надійшло 3 295,7 млн грн, що на 709,4 млн грн більше, ніж у 2017 році. Зростання пов’язане зі підвищенням темпів росту фонду оплати праці, розміру мінімальної заробітної плати та легалізацією заробітної плати. У січні 2019 року очікуються надходження коштів від сплати ЄСВ у сумі 286,8 млн грн, і один із показників наповнення бюджету Фонду – це динаміка росту рівня заробітної плати. На сьогодні стан заборгованості зі сплати ЄСВ – 162,5 млн грн, в тому числі борг фізичних осіб-підприємців – 131,2 мл  н грн. – саме такі показники озвучив заступник начальника головного управління Фонду в області Юрій Шарпінський.

Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у області Роман Грущак під час обгfoto1 masha 300x225 - Сплата єдиного соціального внеску – гарантія наповнення бюджету Пенсійного фонду та майбутнього пенсійного забезпечення громадяноворення підкреслив, що на виконання вимог Розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2019 року № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» фахівцями їхньої установи щомісячно протягом жовтня-грудня 2018 року складалися спільні графіки перевірок, до яких включено 12 платників податків. За їх результатами у 4-му кварталі 2018 року (з часу виходу розпорядження) виявлено 103 неоформлених працівники. Під час співбесід та роз’яснювальної роботи виявлено та легалізовано працю 208 не оформлених офіційно найманих працівників. За результатами заходів контролю до бюджету додатково надійшло 175,1 тис. грн. від сплати ЄСВ.

Учасники «круглого столу» дійшли згоди щодо систематичного розгляду та обговорення спільних заходів, спрямованих на своєчасну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості.

 

background Layer 1