Пропустити навігацію

Працюючим громадянам області розповідають, що легальна зайнятість – соціальний захист у майбутньому

З метою донесення до громадян інформації про важливість сплати страхових внесків до Пенсійного фонду фахівці відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 3 управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління провели тематичний флешмоб на території міста Долинська та селища Устинівка на підтримку легальної зайнятості громадян. 110219 foto1 dol 300x169 - Працюючим громадянам області розповідають, що легальна зайнятість – соціальний захист у майбутньому

Учасники акції звертали увагу працюючих громадян на переваги легального працевлаштування та ризики нелегальної зайнятості, і що заробітна плата «в конвертах» означає відсутність належного пенсійного забезпечення в майбутньому. Усі охочі отримали буклети про легалізацію праці та оновлений Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

У Малій Висці зустріч із фізичними особами-підприємцями на Маловисківському ринку провела головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Любов Самойленко.

Звертаючись до підприємців, працівник Пенсійного фонду звернула увагу на порядок та терміни здачі звітності за 2018 рік, розповіла про важливість набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсій, а також збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2019 року.

Серед іншого, повідомила про можливість отримувати послуги, які надаються Веб-порталом електронних послуг Пе110219 foto2 mv 300x206 - Працюючим громадянам області розповідають, що легальна зайнятість – соціальний захист у майбутньомунсійного фонду України, в тому числі, що з жовтня 2018 року реалізована додаткова електронна послуга щодо отримання через «кабінет страхувальника» Веб-порталу ПФУ довідок про загальний трудовий та страховий стаж найманого працівника. Запропонувала звернутися з необхідними документами до Маловисківського сервісного центру для реєстрації на участь в СМС-інформуванні та відповіла на запитання.

background Layer 1