Пропустити навігацію

Розгорнута широка інформаційна робота фахівців Пенсійного фонду серед підприємців щодо коректного подання звітності

З метою якісного наповнення Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування керівники відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 3 управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Наталія Григоренко та Олена Торговцева провели низку інформаційних заходів з подання річної звітності про доходи та сплату ЄСВ за 2018 рік фізичними особами-підприємцями.

110219 foto1 300x159 - Розгорнута широка інформаційна робота фахівців Пенсійного фонду серед підприємців щодо коректного подання звітності

Зокрема, проведено цикл семінарів із підприємцями щодо коректного заповнення звіту за Додатком 5 спільно із органами Державної фіскальної служби Долинського, Новгородківського та Устинівського районів.

Разом з цим, спеціалісти проводять індивідуальну роз’яснювальну роботу із особами, що подали помилкові звіти, адже звіт із помилками не вважається поданим – інформація про доходи з нього не потрапляє до реєстру застрахованих осіб, та не буде зарахована до страхового стажу. Для зарахування стажу підприємцю необхідно виправити помилки у звітності та повторно подати річний звіт до органів Державної фіскальної служби.

На противагу найманим працівникам, за яких сплачує єдиний соціальний внесок та звітує роботодавець, підприємцям необхідно самостійно дбати про зарахування періоду діяльності до страхового стажу, щоб не позбавити себе майбутньої пенсії та інших соціальних гарантій, – саме про це розповідали підприємцям фахівці головного управління під час зустрічей та семінарів.

А також про те, що Пенсійний фонд України надає можливість кожному громадянину, включно й приватним підприємцям, безкоштовно контролювати зарахування періодів діяльності до страхового стажу за допомогою сервісів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, та розповідали про процедуру реєстрації на ньому.

110219 foto2 300x166 - Розгорнута широка інформаційна робота фахівців Пенсійного фонду серед підприємців щодо коректного подання звітності

У Новоукраїнці у приміщенні виконкому міськради відбувся семінар для страхувальників району з питання Порядку формування та подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; заповнення таблиць 5-7 Додатку 4, таблиць Додатків 5, 6 і 7; надання електронних послуг на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Учасники семінару детально ознайомилися із особливостями та змінами у Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску, були розглянуті приклади типових помилок, які допускаються роботодавцями при формуванні звіту, та вказані методи їх усунення. З метою залучення страхувальників до дистанційних послуг, які надає Пенсійний фонд України, роботодавці отримали листівки із роз’ясненнями щодо отримання довідок через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду, а також відповіді на свої питання.

background Layer 1