Пропустити навігацію

Про переваги легальної зайнятості та новації у пенсійному законодавстві розповідають громадянам – шукачам роботи

Фахівці 140219 olya foto 300x186 - Про переваги легальної зайнятості та новації у пенсійному законодавстві розповідають громадянам – шукачам роботиголовного управління Пенсійного фонду України в області з метою інформування громадян про ризики нелегального працевлаштування та про роботу державної пенсійної системи в цілому проводять зустрічі із непрацюючими громадянами на базі територіальних центрів зайнятості.

Спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 7 головного управління Жанна Скрипнік взяла участь у професійно-інформаційному семінарі для безробітних громадян на тему «Легальна зайнятість» у Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості.

Під час діалогу шукачам роботи надані роз’яснення щодо переваг легальної зайнятості, а також про можливість отримання інформації про нараховану заробітну плату, відрахування єдиного соціального внеску та страховий стаж за допомогою Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, доступні та зручні для населення сучасні сервіси Пенсійного фонду України, в тому числі СМС-інформування. Кожен учасник отримав буклет «Сучасні сервіси Пенсійного фонду України» та відповіді на свої запитання.

Варто відзначити, що фахівці Пенсійного фонду постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення на території міста Олександрії та району. В тому числі, страхувальникам розповідають про недопущення ними порушення законодавства про оплату праці та правильність заповнення Звіту по єдиному внеску, а працюючому населенню – щодо економічних та соціальних переваг отримання легальних доходів, а також щодо нових дистанційних послуг, які надає Пенсійний фонд України через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Триває ро140119 dob foto 300x189 - Про переваги легальної зайнятості та новації у пенсійному законодавстві розповідають громадянам – шукачам роботиз’яснювальна робота про переваги легального працевлаштування та новацій у пенсійному законодавстві також і серед безробітних громадян Добровеличківщини. Начальник Добровеличківського сервісного центру Лариса Стеценко під час зустрічі у Добровеличківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості ознайомила присутніх із особливостями реалізації пенсійного законодавства у 2019 році, умовами призначення пенсії в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Розповіла про обчислення страхового стажу, умови надання тимчасової соціальної допомоги при відсутності необхідного стажу, а також звернула увагу на легалізацію зайнятості, роз’яснила переваги офіційного працевлаштування та можливість добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Безробітні мешканці району довідалися про сучасні новації Пенсійного фонду України – можливість реєстрації на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України з метою отримання персональної інформації про стаж та сплату страхових внесків, методи обслуговування за допомогою веб-технологій, які дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

 

Для громадян Компаніївського району, які тимчасово не працюють та зайняті пошуком роботи, тематичну лекцію провела керівник Компаніївського сервісного центру Тетяна Ходіневич.140219 kom foto 300x190 - Про переваги легальної зайнятості та новації у пенсійному законодавстві розповідають громадянам – шукачам роботи

Біля двадцяти осіб, присутніх на зустрічі, що проходила у районному центрі зайнятості, отримали інформацію про вимоги до страхового стажу для призначення пенсій, зокрема про її щорічне збільшення, адже більшість присутніх не знали про те, що для призначення пенсій у 60 років з 2028 року необхідно мати 35 років страхового стажу. Осіб молодшого віку зацікавили нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду України та послуга отримання інформаційних розсилок за допомогою СМС-повідомлень.

Серед іншого, фахівець Фонду розповіла про особливості накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування, яка наразі дуже актуальна.

 

background Layer 1