Пропустити навігацію

Зустрічі з трудовими колективами області – з профільних питань та в рамках інформаційних кампаній

Про діяльність державної пенсійної системи та новації в ній розповідала під час зустрічі з трудовим колективом Світловодського центру обслуговування споживачів № 12 АТ «Укрпошта» головний спеціаліст відділу з питань виплати пенсій №17 головного 150219 foto sv 300x211 - Зустрічі з трудовими колективами області – з профільних питань та в рамках інформаційних кампанійуправління Пенсійного фонду в області Наталія Федотьєва.

У зв’язку з опрацюванням Пенсійним фондом України інформації стосовно паспортних документів, які за обліками Державної міграційної служби визнані недійсні, вкрадені або втрачені, провідним питанням зустрічі стало роз’яснення порядку виплати пенсії працівником поштового зв’язку одержувачу пенсій з обов’язковою перевіркою паспортів одержувачів пенсії та відміткою у відривних талонах у разі невідповідності паспортних даних тим, що зазначені у відомості.

Разом з цим, фахівець Фонду розповіла про основні зміни до окремих законів, які регулюють питання пенсійного забезпечення, відповідно до Закону України від 11.10.2017 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», подальші шляхи реформування пенсійної системи, про перерахунок пенсій з 01.12.2018 р. та зміни в пенсійному законодавстві з 01.01.2019 р.

Цікавим для працівників установи стало питання щодо дистанційних сервісів, які надає Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України через кабінет страхувальника, та роз’яснення, як відповідальні особи роботодавця можуть самостійно в режимі онлайн і безоплатно отримувати електронні довідки на своїх працівників про страховий стаж та дані про нараховану заробітну плату.

 

Зустріч із150219 foto kir 300x202 - Зустрічі з трудовими колективами області – з профільних питань та в рамках інформаційних кампаній трудовим колективом Кіровоградського обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» за участі його керівника Миколи Мармази провела заступник керівника Кіровоградського сервісного центру головного управління Яна Шабатіна.

Питання, які цікавили працівників закладу, стосувалися призначення пенсії за віком (перелік необхідних документів), перерахунку пенсії з 01 січня 2019 року особам, які досягли 65 років, а також масовий перерахунок пенсій відповідно до частини 2 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яким передб150219 foto kir2 300x197 - Зустрічі з трудовими колективами області – з профільних питань та в рамках інформаційних кампанійачено механізм проведення перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії.

Фахівець Кіровоградського сервісного центру ознайомила присутніх з активними сервісами Пенсійного фонду України, зокрема Веб-порталом електронних послуг та отриманням СМС-інформування.

background Layer 1