Пропустити навігацію

Безробітним Кропивницького розповідають про легалізацію зайнятості та монетизацію виплати субсидій через Пенсійний фонд

Про легальну1902 foto tsz 300x181 - Безробітним Кропивницького розповідають про легалізацію зайнятості та монетизацію виплати субсидій через Пенсійний фонд зайнятість та особливості обслуговування громадян Пенсійним фондом України йшлося під час семінарів для безробітних громадян, які 14 лютого та 18 лютого цього року провели фахівці головного управління Пенсійного фонду України в області на базі Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Олена Пархоменко та заступник начальника управління – начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 1 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Оксана Пухарь піднімали на зустрічі актуальні на сьогодні питання – легалізації зайнятості населення, важливості набуття страхового стажу для майбутнього пенсійного забезпечення, а також очікуваного впровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Учасники зустрічей довідалися про сучасні сервіси Пенсійного фонду, зокрема Веб-портал електронних послуг, що надає своїм користувачам широкий спектр електронних послуг – від перегляду інформації про свої персональні дані в особистому електронному кабінеті до отримання довідок з перевірочним QR-кодом в режимі on-line та СМС-інформування.

Поряд з цим, громадянам розповіли про прийняту Урядом постанову від 6 лютого 2019 р. № 62, якою передбачено запровадження нової моделі виплати субсидій – у готівковій формі безпосередньо її одержувачам, у тому числі пенсіонерам, шляхом перерахування органами Фонду коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти поштового зв’язку.

Дані семінари – перші у циклі навчань, що будуть проводитися фахівцями Пенсійного фонду в області для різних категорій безробітних осіб двічі на тиждень протягом лютого-березня цього року на умовах домовленості з Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості.

background Layer 1