Пропустити навігацію

Молодь повинна знати про соціальні ризики нелегальної зайнятості

Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 8 Олена Колонтаєва в рамках 190219 foto2 sv 300x191 - Молодь повинна знати про соціальні ризики нелегальної зайнятостівпровадження соціальної та правової обізнаності громадян провела лекцію для учнів професійно-технічного училища № 5 м. Світловодська на тему «Молоді – про легальну зайнятість та соціальні гарантії».

Фахівець Фонду поінформувала слухачів про функціонування Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, особливості накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування, важливість вибору першого робочого місця та необхідність офіційного оформлення трудових відносин, зарахування страхового стажу, роз’яснила переваги легального працевлаштування та набуття права на соціальні гарантії.

Олена Колонтаєва розповіла молодим громадянам про новітні онлайн-сервіси Пенсійного фонду України та ознайомила з можливістю контр190219 foto1 sv 300x199 - Молодь повинна знати про соціальні ризики нелегальної зайнятостіолювати нараховану заробітну плату та страховий стаж за допомогою Веб-порталу та СМС-інформування.

Серед іншого, присутні на зустрічі довідалися про виплату органами Пенсійного фонду України коштів для розрахунку за комунальні послуги безпосередньо одержувачами субсидії.

Впродовж лекції присутні отримали вичерпні та змістовні відповіді на питання, ознайомилися з інформаційними буклетами Пенсійного фонду.

 

background Layer 1