Пропустити навігацію

На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду України

З метою підвищення рівня поінформованості громадськості щодо реалізації державної політики у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення, відкритості та прозорості діяльності головного управління Пенсійного фонду України в області, спеціалісти Гайворонського сервісного центру 20 березня 2019 року провели День Пенсійного фонду України.

Частина запланованих заходів була проведена за участю заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Юрія Шарпінського. Зокрема, на особистий прийом до заступника начальника головного управління звернулося 5 оfoto 1 300x225 - На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду Українисіб, яким були надані змістовні та конкретні відповіді з питань перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, підвищення пенсійних виплат у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Держбюджет на 2019 рік» та виплати субсидій.

Зустріч активу Ради ветеранів Гайворонського району із фахівцями Пенсійного фонду дала можливість для членів громадської організації розкрити основні моменти у питаннях, які належать до компетенції Пенсійного фонду: своєчасної виплати пенсій, здійснення перерахунків у зв’язку з уточненням показника середньої зарплати по Україні у 2019 році та про порядку виплати субсидій у готівковій формі. Запрошені на зустріч пенсіонери жваво обговорювали ініціативи Уряду щодо перерахунку пенсій з 01 березня 2019 року, цікавилися термінами та порядком отримання субсидій через поштові відділення та висловлювали сподівання на встановлення соціальної справедливості у підходах при здійсненні перерахунку пенсій.

foto 2 300x225 - На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду України

Окрім цього, Юрій Шарпінський та керівник Гайворонського сервісного центру Євгенія Черній провели зустріч з представниками засобів масової інформації району – кореспондентами газет «Гайворонські вісті» та «Гайворонський кур’єр», під час якої ознайомили запрошених з новаціями у пенсійному законодавстві, надали  вичерпні відповіді на запитання та інформаційні матеріали з пенсійної тематики, щодо виплати субсидій шляхом перерахування органами Пенсійного фонду коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти поштового зв’язку.

У рамках Дня Пенсійного фонду спеціалісти сервісного центру провели флешмоб для безробітних гfoto 3 300x225 - На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду Україниромадян району на тему «Зарплата «в конверті» – втрачена пенсія». У заході також взяли участь представники Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, які не стоять осторонь проблем соціального захисту населення району і постійно опікуються питаннями працевлаштування громадян. Захід супроводжувався наданням бажаючим буклетів та роз’яснень з питань чинного законодавства.

Вперше в поточному році року на базі Солгутівської сільської ради начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 2 головного управління Людмила Кравчук та її заступник Олена Цикалюк провели заняття в «Школі майбутнього пенсіонера». Основною темою для обговорення були зміни в пенсійному законодавстві, умови призначення пенсій за списком № 1 та № 2 та за вислугу років для окремих категорій громадян. Запрошених здебільшого цікавили питання залежності розміру пенсій від тfoto 4 300x225 - На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду Україниривалості страхового стажу та суми заробітної плати, виплати пенсій працюючим пенсіонерам, проведення перерахунку з першого березня цього року, а також виплата органами ПФУ коштів для розрахунків за комунальні послуги безпосередньо одержувачами субсидій. По закінченню заходу присутні мали можливість отримати змістовні відповіді на свої запитання, обмінятися думками щодо отриманої інформації та отримати буклети з пенсійної тематики.

Багато цікавfoto 5 300x225 - На Гайворонщині провели День Пенсійного фонду Україниого відкрила для себе у цей день учнівська молодь Гайворонського професійного аграрного ліцею під час лекції, яку провели фахівці головного управління Фонду Галина Коваль та Мар’яна Янишина. Тема для вивчення – «Надання Пенсійним фондом України дистанційних послуг». Молодь активно сприймала інформацію про сучасні сервіси Фонду, цікавилася не лише можливістю отримання інформації через Веб-портал електронних послуг ПФУ, але й умовами пенсійного забезпечення, необхідністю легального працевлаштування та можливістю добровільної участі у системі загальнообов´язкового державного пенсійного страхування.

Під час проведених заходів усім охочим були роздані буклети та листівки, проінформовано про нові електронні сервіси Пенсійного фонду України, зокрема щодо СМС-інформування та отримання електронних документів з QR-кодом, а також про можливість отримання електронних пенсійних посвідчень.

 

background Layer 1