Пропустити навігацію

Вхід на вебпортал за допомогою GovID

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України доступний новий спосіб авторизації для отримання повного спектру віддалених послуг – за допомогою Інтегрованої системи електронної ідентифікації (GovID). Авторизацію за GovID можливо здійснити, як на сайті порталу електронних послуг ПФУ (http://portal.pfu.gov.ua), так і в мобільному додатку.

 

Функція ідентифікації особи GovID об’єднує в собі ідентифікацію за допомогою мобільного оператора (MobileID), або за допомогою банку (BankID).

 

Звертаємо Вашу увагу, що послуги MobileID та BankID надаються юридичними особами, які в свою чергу самостійно визначають умови надання цих послуг та їх тарифікацію, тож для визначення цих умов необхідно звертатись безпосередньо до надавача послуг.

 

 

Для того щоб авторизуватись на сайті вебпорталу за допомогою GovID необхідно:

 

 

1. У верхньому правому куті натиснути “Вхід” та обрати пункт меню “За GovID”, а також вибрати, як ви бажаєте увійти – як фізична чи юридична особа.

mal1 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

2. Після натискання кнопки “Увійти за GOV ID”, Вас буде перенаправлено до Інтегрованої системи електронної ідентифікації.

mal2 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

Якщо Ви хочете використати MobileID – необхідно обрати оператора зв’язку, за допомогою якого Ви будете авторизуватись. На даний час послуги авторизації за MobileID надають: Київстар, Vodafone та Lifecell.

Якщо Ви бажаєте використати BankID – необхідно обрати пункт меню “НБУ”. Далі буде запропоновано перелік банків, які надають своїм клієнтам можливість електронної ідентифікації для надання послуг через Інтернет:

mal3 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

У випадку, коли ви користуєтесь BankID необхідно обрати банк, клієнтом якого Ви являєтесь. Після цього Ви будете переадресовані на сайт обраного банку для проходження авторизації.

 

3. Далі, в залежності від обраного оператора мобільного зв’язку або банку, буде проведена процедура ідентифікації, яка може відрізнятись через відмінності програмного забезпечення, що використовується надавачем послуги. Але в будь-якому випадку система запитає Вашої згоди на передачу персональних даних до Пенсійного фонду України.

mal4 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

4. Якщо Ви погоджуєтесь на передачу персональних даних, то Вам буде надано перелік відомостей, що будуть передані, і в разі згоди буде здійснено вхід до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

mal5 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

 

 

Для того щоб авторизуватись через мобільний додаток вебпорталу за допомогою GovID необхідно:

 

1. У переліку способів авторизації обрати пункт меню “Увійти за GovID”.

mal6 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

2. Після цього Вас буде перенаправлено до Інтегрованої системи електронної ідентифікації.

mal7 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

Якщо Ви хочете використати MobileID – необхідно обрати оператора зв’язку, за допомогою якого Ви будете авторизуватись. Якщо Ви бажаєте використати BankID – необхідно обрати пункт “НБУ”, а далі – банк, клієнтом якого Ви являєтесь. Після цього Ви будете переадресовані на сайт обраного банку для проходження авторизації.

mal8 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

3. В залежності від обраного оператора мобільного зв’язку або банку, буде проведена процедура ідентифікації, яка може відрізнятись через відмінності програмного забезпечення, що використовується надавачем послуги. Але в будь-якому випадку система запитає Вашої згоди на передачу персональних даних до Пенсійного фонду України.

mal9 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

4. Якщо Ви погоджуєтесь на передачу персональних даних, то Вам буде надано перелік відомостей, що будуть передані, і в разі згоди буде здійснено вхід до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

mal10 - Вхід на вебпортал за допомогою GovID

 

background Layer 1