Пропустити навігацію

Інформація щодо проведення Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області антикорупційних заходів за 1 півріччя 2020 року

Інформація щодо проведення Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області антикорупційних заходів за 1 півріччя 2020 року

Протягом звітного періоду Головним управлінням, в межах повноважень, проводиться робота, спрямована на забезпечення виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції” та реалізацію визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2019-2020 роки заходів та запроваджено щоквартальний моніторинг стану реалізації визначених завдань.
З метою забезпечення дотримання норм етики поведінки та доброчесності постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо мінімізації корупційних ризиків та контроль за роботою підлеглих, насамперед у підрозділах де існує ризик виникнення конфлікту інтересів (управління фінансовими та матеріальними ресурсами, функціонування інформаційних ресурсів, здійснення внутрішнього аудиту, реалізація контрольно-перевірочних функцій, організація державних закупівель, проведення претензійно-позовної роботи, обслуговування громадян, призначення, перерахунок і виплата пенсій, прийняття кадрових рішень та розгляд звернень громадян).
У процесі надання консультаційної допомоги підготовлено та направлено до до територіальних структурних підрозділів 4 методичні матеріали та роз’яснення окремих положень і змін, внесених до нормативно-правових актів у сфері запобігання корупції та практичного застосування чинного антикорупційного законодавства. В системі правової освіти держслужбовців забезпечено підготовку та проведення 58 занять по вивченню основних положень Закону України “Про запобігання корупції” у яких взяли участь 377 працівників. Також, 364 держслужбовця пройшли навчання за тематикою “Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики”, “Конфлікт інтересів: треба знати!”, “Антикорупційні програми органів влади” “Декларуй ДоброЧесно! 2020”, “Чесна країна” на платформах громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів “Prometheus” та “Освітній хаб міста Києва” з отриманням відповідних сертифікатів.
У ході фінансового контролю здійснені практичні заходи щодо забезпечення та організації своєчасного подання держслужбовцями Головного управління декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави. На виконання вимог частини другої статті 49 Закону України “Про запобігання корупції” проведено 713 перевірок факту подання декларацій суб’єктів декларування, у яких виник обов’язок їх подання (665 – щорічна, 14 – перед звільненням, 34 – після звільнення). За результатами перевірок, відповідно до пункту 6 Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій, підготовлено та надіслано до НАЗК повідомлення про 3 випадки встановлення факту неподання декларацій після звільнення.
Забезпечено виконання контрольних заходів, спрямованих на зміцнення бюджетної та фінансової дисципліни, цільове та ефективне використання коштів Фонду, додержання норм пенсійного законодавства та стандартів обслуговування громадян. Зазначені питання протягом звітного періоду вивчались, з урахуванням вимог антикорупційного законодавства, в ході проведення внутрішнього аудиту.
Для оперативного інформування громадян з питань пенсійного забезпечення, а також своєчасного реагування на можливі корупційні прояви та інші службові зловживання, в Головному управлінні та сервісних центрах організовані постійно діючі “гарячі” телефонні лінії, працює “телефон довіри”. Забезпечено функціонування внутрішніх каналів (спеціальна телефонна лінія та спеціальної електронна адреса) повідомлення про можливі факти корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень. Контактна інформація з цих питань розміщена на інформаційних стендах Головного управління та сервісних центрів, а також інформаційній сторінці веб-порталу Головного управління.
Станом на 01.07.2020, факти корупційних правопорушень чи правопорушень, пов’язаних з корупцією, щодо яких винесені відповідні судові рішення, а також випадки конфлікту інтересів відсутні. Звернення та повідомлення громадян (у тому числі анонімні) щодо можливих порушень посадовими особами органів Фонду вимог, обмежень та заборон, визначених Законом України “Про запобігання корупції” не надходили.

background Layer 1