Пропустити навігацію

Оформи пенсію онлайн

7 1 300x225 - Оформи пенсію онлайн Одне з головних завдань органів Пенсійного фонду – покращення якості обслуговування відвідувачів. Дієвим інструментом удосконалення обслуговування громадян є вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, який постійно оновлюється та пропонує нові можливості.

 

Так, з 1 липня 2020 року впроваджено новий сервіс Автоматичного призначення пенсії. Послуга дозволяє призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

 

Для цього потрібно:

Зареєструватися на вебпорталі електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/ за допомогою кваліфікованого електронного підпису або технології BankID;

Заповнити анкету-заяву;

Подати скан-копії документів, які є обов’язковими для заяви, та додатково тих документів, які впливають на визначення страхового стажу;

Підписати заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису;

Направити її до органів Пенсійного фонду.

 

В умовах карантину сервіс є дуже актуальним, оскільки не потрібно додатково приходити до органу Пенсійного фонду. За допомогою смс-повідомлення пенсіонеру буде повідомлено, з якого часу він отримуватиме пенсію, у який спосіб (через банк або АТ “Укрпошта”) та розмір пенсії, на який він має право.

background Layer 1