Пропустити навігацію

Пенсії за віком призначаємо автоматично

IMG 9509 - Пенсії за віком призначаємо автоматичноСьогодні навіть таке важливе питання, як призначення пенсії, легко вирішити дистанційно, не відвідуючи установи Пенсійного фонду.

Подати документи для призначення пенсії можна через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Особливістю новації є те, що пенсію буде призначено без особистого звернення до територіального відділення Фонду.

Для автоматичного призначення пенсії, в ЕЛЕКТРОННІЙ базі Пенсійного фонду України повинні бути: інформація про страховий стаж за весь період трудової діяльності та розмір сплачених внесків.

Слід зауважити, що основою для автоматичного призначення пенсій є облік трудової діяльності в електронному вигляді або електронна трудова книжка.

Переглядаючи інформацію, яка міститься в «Електронній трудовій книжці», можливо самостійно уточнювати та доповнювати невраховані дані про трудові відносини й таким чином підійти до моменту оформлення пенсії цілком підготовленим.

Новий сучасний сервіс автоматичного призначення пенсії викликає зацікавленість у громадськості та починає набувати популярності. Загалом у такий спосіб по Херсонській області подано 237 анкет для автоматичного призначення пенсії.

 

background Layer 1