Пропустити навігацію

ФЛЕШМОБ “АВТОПРИЗНАЧЕННЯ – ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ БЕЗ ОСОБИСТОГО ВІДВІДУВАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ”

 

DSC 5252 - ФЛЕШМОБ “АВТОПРИЗНАЧЕННЯ - ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ БЕЗ ОСОБИСТОГО ВІДВІДУВАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ”Одне з головних завдань у сфері пенсійного забезпечення – це максимальне спрощення процедур одержання послуг і як частина цього напряму – можливість одержати послугу дистанційно, за допомогою електронних сервісів. 9 квітня представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області проведено флешмоб під гаслом “Автопризначення – призначення пенсії без особистого відвідування Пенсійного фонду України”.

Актуальна послуга автопризначення надається засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволяє призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Для цього необхідно заповнити анкету-заяву, додати скановані копії документів, підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до територіального органу ПФУ.

Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Автоматичне призначення пенсії» оцифровуються та атрибутуються спеціалістами Фонду. На їх підставі формується електронна пенсійна справа, складові якої стануть доступні для перегляду у відповідному розділі на вебпорталі «Моя пенсія» особам, які набули статусу пенсіонерів.

З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 2489 майбутніх пенсіонери.

Автоматичне призначення пенсії – дуже актуальний на сьогодні сервіс Пенсійного фонду, оскільки дозволяє призначити пенсію без відвідування сервісного центру та відповідно уникнути небажаних контактів під час карантину.

Залишайтесь вдома! Не ризикуйте своїм здоров’ям та життям!

background Layer 1