Пропустити навігацію

ПРОДОВЖУЄМО АКТИВНУ УЧАСТЬ У ЗАХОДАХ З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ОПЛАТИ ПРАЦІ

 

З огляду на нагальність вирішення проблеми тіньової зайнятості, яка ставить під загрозу соціальну захищеність і матеріальне забезпечення громадян під час трудової діяльності та після виходу на заслужений відпочинок, представники Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області у складі робочих груп з легалізації зайнятості населення та детінізації заробітної плати постійно проводять роз’яснювальні заходи.  

16-17 лютого обстежено 17 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Корабельного району м. Херсона та м. Олешки, з яких 4 підприємці не надали документи щодо офіційного працевлаштування 9 найманих працівників.1 7 - ПРОДОВЖУЄМО АКТИВНУ УЧАСТЬ У ЗАХОДАХ З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ОПЛАТИ ПРАЦІ

У ході інформкампанії, спрямованої на упередження фактів нелегального використання робочої сили, роботодавцям та найманим працівникам роз’яснили ризики тіньової зайнятості, норми пенсійного законодавства та ознайомили з електронними сервісами Пенсійного фонду України, рекомендувавши контролювати свій страховий стаж, нараховану зарплату та сплачені страхові внески на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.

 

background Layer 1