Пропустити навігацію

ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ

Відповідно до статті 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Період проходження строкової військової служби до 1 січня 2004 року зараховується до страхового стажу на підставі військових квитків або довідок з військових комісаріатів. Після цієї дати час військової служби враховується на підставі даних персоніфікованого обліку органів Пенсійного фонду України.

Згідно з пунктом 8 статті 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003р. №1058-IV особи, які проходять строкову військову службу у Збройних силах України, Службі безпеки України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, а також в органах Міністерства внутрішніх справ України, є застрахованими особами. Страхувальниками для них є військові частини.

background Layer 1