Пропустити навігацію

ДОДАТКОВА ПІДТРИМКА НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ДЛЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ 2023 РОКУ

Pichne opalennya 300x182 - ДОДАТКОВА ПІДТРИМКА НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ДЛЯ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ 2023 РОКУ Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 №1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива“.
Нормативним актом передбачено надання в опалювальному сезоні 2023 – 2024 років (з 16 жовтня 2023 року по 15 квітня 2024 року) одержувачам пільг і житлових субсидій, які набули право на отримання виплати на придбання твердого пічного побутового палива або отримали відповідну виплату у 2023 році, додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива за рахунок міжнародних партнерів.

Розмір додаткової підтримки буде розраховано індивідуально для кожного домогосподарства як різницю між розміром, визначеним згідно з цією постановою, враховуючи збільшені мінімальні норми забезпечення населення дровами та вугіллям для опалення, та розміром виплати до запровадження даного проекту. 
Тим, кому в 2023 році вже призначено пільгу або житлову субсидію на придбання твердого пічного побутового палива, додатково подавати заяву не потрібно – розмір доплати перерахують за наявною інформацією.
Для встановлення доплати одержувачі пільг та житлових субсидій отримають від Пенсійного фонду України смс-повідомлення про необхідність надати від свого імені та членів домогосподарства згоду на збір, передачу та обробку персональних даних.
Згода надається до 1 грудня 2023 року після отримання інформаційного повідомлення у зручний спосіб: як відповідь на смс-повідомлення (відповідь: “так“ / “ні“) або шляхом безпосереднього звернення до органу Пенсійного фонду України.
Додаткова підтримка на придбання твердого пічного побутового палива здійснюється не більше одного разу протягом строку дії експериментального проекту.

background Layer 1