Пропустити навігацію

Про зміни в пенсійному законодавстві інвалідам, які не забезпечені можливістю працювати

2 2 300x167 - Про зміни в пенсійному законодавстві  інвалідам, які не забезпечені можливістю працювати 22 травня у приміщенні Дніпровського центру зайнятості пройшов семінар на якому 15 осіб-інвалідів, які не забезпечені можливістю працювати, мали можливість отримати інформацію щодо змін законодавчих норм у сфері пенсійного забезпечення громадян в Україні.3 2 225x300 - Про зміни в пенсійному законодавстві  інвалідам, які не забезпечені можливістю працювати

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 4 Рябчун Світлана детально розповіла присутнім про особливості пенсійного забезпечення людей з особливими потребами, надала роз’яснення щодо перерахунку пенсій у випадку працевлаштування інвалідів. Під час зустрічі обговорено актуальні проблеми та питання, пов’язані із забезпеченням реалізації прав громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Фахівець повідомила про перелік необхідних документів у разі звернення за призначенням пенсії по інвалідності.

Також, звернула увагу присутніх на можливості використання сучасних електронних сервісів, які дозволяють вирішувати багато пенсійних питань у режимі он-лайн, без потреби відвідування відділів обслуговування громадян.

Учасники зустрічі в режимі «запитання-відповідь» цікавились порядком обрахування розмірів пенсій, індексації пенсійних виплат, перерахунками пенсій у випадку працевлаштування інвалідів та ін. На всі питання пані Світлана надала повні та грунтовні відповіді, за що їй щиро подякували всі учасники зустрічі.

 

background Layer 1