Пропустити навігацію

Телефоном «гарячої лінії» про е-лікарняні

20210623 112436 300x196 - Телефоном «гарячої лінії» про е-лікарняніЗ метою надання інформаційно-консультаційних послуг, 23 червня 2021 року у Головному управлінні відбулася телефонна «гаряча лінія». Громадяни мали можливість звернутись з запитаннями до заступника начальника Головного управління Олени Бойко.

Упродовж двогодинного спілкування з киянами пані Олена надала відповіді на запитання, що стосувалися  порядку нарахування пенсії, порядку обчислення страхового стажу та впровадженню електронних листків непрацездатності.

Найбільше жителів столиці цікавило питання поступового переходу від листків непрацездатності на паперових носіях у електронний формат. Пані Олена роз’яснила, що з 1 червня 2021 року розпочато впровадження електронних листків непрацездатності, формує та веде реєстр Пенсійний фонд України. Громадянам більше не доведеться приносити на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, тому що роботодавці бачитимуть  необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому  електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

Телефонна «гаряча лінія» пройшла у атмосфері взаєморозуміння, деяким дозвонювачам-роботодавцям Олена Бойко рекомендувала підготуватися до впровадження е-лікарняного та  зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України.

background Layer 1