Пропустити навігацію

Вебінар з питань пенсійного забезпечення для тимчасово непрацюючих громадян

Заступник начальника управління – начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Людмила Грєбєннікова 23 червня 2021 року провела освітній вебінар для громадян старше 45 років, які  перебувають на обліку в Печерській  районній  філії Київського міського центру зайнятості як тимчасово непрацюючі. Також до семінару, який   підтримувався за допомогою платформи Skype, долучилися  учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи.

На навчальному заході пані Людмила висвітлювала питання призначення пенсії, обрахунку страхового стажу, оцифрування трудової книжки, Реєстру застрахованих осіб та легалізації заробітної плати. Пояснила як  взаємодіють  з даними питаннями електронні сервіси Пенсійного фонду України. Тема пенсійного забезпечення військовослужбовців активно підтримувалася слухачами вебінару у форматі запитання-відповіді.

Також спікер вебінару роз’яснила слухачам як негативно впливає відсутність необхідного страхового стажу на розрахунок пенсії при первинному призначенні. Тому радила, при працевлаштуванні оформлювати свої трудові відносини з роботодавцем офіційно та перевіряти факт сплати страхових внесків, зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

«Розмір пенсії кожної особи індивідуальний і залежить від тривалості страхового стажу та заробітної плати» – наголошувала Людмила Миколаївна.

Дистанційний освітній вебінар проходив цікаво та професійно, що забезпечило громадянам інформаційну насиченість корисними знаннями.

 

1 7 300x213 - Вебінар з питань пенсійного забезпечення  для тимчасово непрацюючих громадян4 3 271x300 - Вебінар з питань пенсійного забезпечення  для тимчасово непрацюючих громадян3 2 300x237 - Вебінар з питань пенсійного забезпечення  для тимчасово непрацюючих громадян

 

background Layer 1