Пропустити навігацію

Зустріч з ветеранами

IMG 4420 300x200 - Зустріч з ветеранами26  лютого, в приміщенні Київського міського Палацу ветеранів, представники Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві провели зустріч  з членами Організації ветеранів м. Києва.

Олена Бойко, заступник начальника Головного управління-начальник управління обслуговування громадян повідомила, що вже з 1 березня поточного року пенсіонери отримають збільшені розміри пенсій.

«Хочу звернути увагу, що відповідно до Порядку Проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» перерахунку підлягають пенсії , призначені лише відповідно до 3-х Законів України а саме: «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої  катастрофи» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (окрім пенсій призначених в мінімальних розмірах без заробітку)»,- зазначила Олена Бойко.IMG 4452 300x200 - Зустріч з ветеранами

Також наголосила, що в березні-квітні  2019 року пенсіонери, які одержують мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію у розмірі 2410 грн. Цей механізм розповсюджується на тих, хто в результаті індексації  з 1 березня отримують  пенсію менше  ніж 1669.20 коп та мають стаж, передбачений ст.28 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Крім того, у березні цього року одночасно із перерахованим розміром пенсій буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.IMG 4479 300x200 - Зустріч з ветеранами

«Виплата монетизованих субсидій пенсіонерам пройде одночасно з виплатою пенсій впродовж виплатного періоду з 4 по 25 березня. Пенсіонерам – одержувачам субсидій, які отримують пенсію через банківські установи, кошти будуть перераховані на їх пенсійні рахунки, а одержувачі пенсій через національного оператора поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» отримують субсидію готівкою у поштових відділеннях або ж її доставить листоноша додому» –  повідомила  пані Олена.IMG 4477 300x200 - Зустріч з ветеранами

Людмила Грєбєннікова, заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства-начальник відділу  методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства,  розповіла присутнім про поняття страхового стажу та автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 01 квітня 2019 року.

По закінченню зустрічі Олена Бойко та Людмила Грєбєннікова надали вичерпні відповіді на численні запитання ветеранів та висловили їм щиру подяку і глибоку повагу за терпіння, доброту, уміння дати мудру пораду і підтримати в скрутну хвилину.

IMG 4472 300x200 - Зустріч з ветеранами

background Layer 1