Пропустити навігацію

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ЛЮДЕЙ ВІКОМ СТАРШЕ 50 РОКІВ

nachalo 300x141 - ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ЛЮДЕЙ ВІКОМ СТАРШЕ 50 РОКІВ    Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо права громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії та змін  в сфері пенсійного законодавства.

    Цього разу семінар відбувся 13 березня  в Дарницькому районному центрі зайнятості. Захід відвідали 30 осіб віком старше 50 років, які перебувають на обліку в Центрі.

Представник управління, Людмила Грєбєннікова,  детально розповіла про право громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії (за місяць до настання права на пенсію та протягом трьох місяців після konets 300x145 - ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ЛЮДЕЙ ВІКОМ СТАРШЕ 50 РОКІВвиникнення такого права), вимоги при оформленні документів для призначення пенсії та особливості  обчислення заробітку для призначення пенсії, про веб-портал електронних послуг (контроль за повнотою та достовірністю відображення власних персоніфікованих даних), про формування необхідного стажу для призначення пенсії.

            Окремо наголосила, що на виконання Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” 20 лютого цього року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 124, якою визначено порядок і дату індексації пенсій, а саме – з 1 березня 2019 року.

       По закінченню семінару  25 осіб виявили бажання відвідати „Школу майбутнього пенсіонера”, що відбулася цього ж дня у Центрі.zastavka 300x132 - ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ДЛЯ ЛЮДЕЙ ВІКОМ СТАРШЕ 50 РОКІВ

     Фахівці управління під час зайняття розповіли учасникам про вимоги щодо коректного формування записів у трудовій книжці та в державному реєстрі застрахованих осіб щодо періодів страхового стажу, про порядок подання документів для призначення пенсії, про порядок оформлення електронного пенсійного посвідчення, про поновлення пенсійного посвідчення в разі його втрати.

             Також, представники управління надали вичерпні відповіді на питання які цікавили присутніх, чим допомогли громадянам заздалегідь уникнути проблемних питань та правильно підготувати документи для призначення пенсії.

          Під час заходу усі бажаючі отримали інформаційні матеріалами за тематикою заняття.

background Layer 1