Пропустити навігацію

Сьогодні зарплата «в конверті», а в майбутньому що?

86904FFA 7695 435E BA30 F1CD27ADC550 300x169 - Сьогодні зарплата «в конверті», а в майбутньому що?Страхувальники, які здійснюють діяльність у бюджетній сфері, щомісячно здійснюють відрахування внесків до Пенсійного фонду за застрахованих осіб (держслужбовців, учителів, лікарів та інших працівників бюджетних організацій). Водночас, суб’єкти малого та середнього бізнесу знаходять безліч схем для ухилення від сплати внесків.

Продовжується ганебна практика виплати зарплати «у конвертах», або нижче законодавчо встановленої, що позбавляє працівників на соціальний захист у майбутньому, оскільки до страхового стажу для призначення соціальних виплат не включаються періоди, за які не сплачені страхоDFC2591C 9D06 4209 9225 627C77258AF8 185x300 - Сьогодні зарплата «в конверті», а в майбутньому що?ві внески або сплачені у сумі, меншій від мінімального страхового внеску.

Тіньова зайнятість населення автоматично зменшує надходження до Пенсійного фонду, таким чином обмежує фінансові можливості пенсійної системи. Кожна людина має право на працю, тобто можливість заробляти собі на життя роботою, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується.

На жаль, останнім часом все частіше доводиться зустрічатися з таким явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин. Чимало жителів нашого міста живуть сьогоднішнім днем, віддаючи перевагу тимчасовим вигодам.

Та047EAAFD 213D 4507 BCB3 58D6BD1A2B38 246x300 - Сьогодні зарплата «в конверті», а в майбутньому що?ким чином, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в  м. Києві продовжують проводити зустрічі з населенням, щоб застерегти громадян позбавити себе соціальних благ.

Так, 14  березня представник управління Євгеній Купрієнко провів семінар для безробітних осіб, які перебувають на обліку в Оболонському районному центрі зайнятості.

«Від неналежного оформлення трудових відносин, перш за все, страждає особа, яка дає згоду на таку працю. Більшість найманих працівників не розуміють того, що відсутність правового регулювання трудових відносин робить громадянина «рабом»» – зазначив Євгеній.

Наприкінці семінару Євгеній повідомив слухачам про способи реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України, а саме: особисто звернувшись до управління з заявою про реєстрацію, або он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом.

 

background Layer 1