Пропустити навігацію

На Луганщині в минулому році виплачено пенсії на суму 12,7 млрд. гривень

img 4148 kopiya 300x217 - На Луганщині в минулому році виплачено пенсії  на суму 12,7 млрд. гривеньПід час брифінгу в Луганській облдержадміністрації начальник Фонду області Ольга Шарунова розповіла представникам ЗМІ про роботу, проведену органами Фонду в 2018 році, та повідомила про плани на поточний рік.

Керівник пенсійної служби зазначила, що сьогодні в області обслуговуються 330 тис. пенсіонерів, із них 127 тис. – внутрішньо переміщені особи. Розмір пенсії в середньому по області складає 3148 гривень, що трохи більше, ніж в інших регіонах України.

Вона звернула увагу, що за 12 місяців минулого року органи Фонду області направили на виплату пенсій майже 12,7 млрд. гривень, що на 2,9 млрд. гривень (або на 30,2 %) більше, ніж за 2017 рік.

 «Цього року заплановано декілька важливих перерахунків пенсії. Перший із них, ми провели 1 січня. Він стосувався громадян, які досягли 65 років, а їх пенсія повинна бути не менше 40 % від мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 1669 гривень, – зазначила Ольга Шарунова. – Також ми зробили черговий перерахунок військовослужбовцям, за результатами якого 9 тис. осіб отримали доплату до пенсії».

Наступний етап перерахунку відбудеться з 1 березня з урахуванням 50 % від індексу інфляції минулого року та 50 % від росту мінімальної заробітної плати. Як наслідок, пенсія зросте приблизно на 17 % незалежно від того працює пенсіонер чи ні.

Як зазначила Ольга Шарунова, не оминуть увагою в цьому році і працюючих пенсіонерів. З 1 квітня заплановано провести автоматичний перерахунок пенсії для осіб, які працюють та мають два роки страхового стажу, який ще не був врахований.

Останні два етапи перерахунків пенсії очікуються в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму з 1 липня, та мінімального розміру пенсії – з 1 грудня.

Під час брифінгу Ольга Шарунова також звернула увагу на роботу, проведену органами Фонду в напрямку покращення рівня обслуговування громадян. Так сьогодні в області функціонують 44 віддалених робочих місця, з яких 12 розташовані поблизу лінії розмежування.

Крім того, Пенсійним Фондом України проводиться послідовна робота з розширення сучасних сервісів. Так, на веб-порталі Пенсійного фонду України створено особистий кабінет страхувальника, а також впроваджено функцію смс-інформування, завдяки якій пенсіонери можуть отримувати відомості щодо призначення чи перерахунку їхньої пенсії.

Наприкінці брифінгу Ольга Шарунова нагадала, що протягом 2019 року мінімальний страховий стаж для нарахування пенсії становить 26 років (при досягненні віку 60 років – чоловікам та 59 років – жінкам).

background Layer 1