Пропустити навігацію

На Луганщині відбулась підсумкова колегія за результатами роботи за 2018 рік

IMAG4363 300x225 - На Луганщині відбулась підсумкова колегія за результатами роботи за 2018 рік7 лютого п.р. відвідав Луганщину Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус. Разом із заступником голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик  він прийняв участь в підсумковій колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Звітуючи про результати роботи, очільник Фонду області Ольга Шарунова зазначила, що за 2018 рік органами Фонду області в повному обсязі профінансовані пенсійні виплати для 320,4 тис. цивільних пенсіонерів та 9,1 тис. пенсіонерів силових структур. Всього за 2018 рік сума видатків на виплату пенсій збільшилась на 30,2 % і склала 12,8 млрд. грн

IMAG4446 300x121 - На Луганщині відбулась підсумкова колегія за результатами роботи за 2018 рікЯк зауважила керівник пенсійної служби області, в 2018 році склалася позитивна динаміка надходжень від сплати ЄСВ, які в порівнянні з попереднім роком збільшилися на 492,4 млн. грн. та склали 2,3 млрд. грн. Зокрема, завдяки співпраці з соціальними партнерами, органами виконавчої влади, з питань легалізації праці, правоохоронними органами, а також широкій роз’яснювальній роботі фахівців Фонду протягом 2018 року легалізовано 3137 робочих місць, в бюджет додатково надійшло ЄСВ у сумі 2,8 млн. грн.

Ольга Шарунова звернула увагу і на проведення в регіоні систематичної роботи з наближення пенсійних послуг до громадян. Наразі в області функціонують 44 віддалених пункти обслуговування громадян в центрах надання адміністративних послуг, в райдержадміністраціях, в об’єднаних територіальних громадах з чисельністю пенсіонерів в зоні обслуговування 178,8 тис.осіб.

У 2018 році пенсійниками приділялась увага і популяризації електронних сервісів Пенсійного фонду України, які надають змогу отримувати громадянам пенсійні послуги дистанційно. За рік кількість користувачів веб-порталу збільшилась вдвічі і складає на кінець року 59,3 тис. осіб.

Підсумовуючи засідання колегії, голова правління Фонду Євгеній Капінус зазначив: «Завдання, які стоять перед нами – відповідальні та непрості. Однак, всі мають докласти максимум зусиль для їх реалізації і я впевнений, що спільно ми зробимо це якнайкраще. Окрім того, у зв’язку прийнятим Урядом рішенням про спрямування через Пенсійний фонд субсидій, виплату яких ми маємо забезпечити, необхідно провести потужну роз’яснювальну роботу для населення щодо монетизації субсидій, щоб громадяни розуміли що це за кошти та яке їх цільове призначення».

background Layer 1