Пропустити навігацію

Пенсійники провели семінар з щойно зареєстрованими фізичними – особами підприємцями Станично-Луганського району

IMG 19 300x179 - Пенсійники провели семінар з щойно зареєстрованими фізичними - особами підприємцями Станично-Луганського районуВ Станично-Луганському районі фахівці Фонду постійно проводять роботу з надання консультативної допомоги роботодавцям із заповнення звітності по єдиному соціальному внеску. Так 21 лютого п.р. головний спеціаліст фінансово-економічного відділу управління Пенсійного фонду України в Станично-Луганському районі Ольга Лісянська разом з представниками районного центру зайнятості та Фонду соціального страхування провели семінар для 6 щойно зареєстрованих фізичних осіб підприємців, які в майбутньому планують використовувати працю найманих працівників.

Головний спеціаліст Фонду розповіла присутнім про необхідність  дотримання рівня заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску не нижче за встановлений законодавством мінімум, а також проводити, у разі необхідності, донарахування єдиного соціального внеску до мінімальної заробітної плати, відповідно до вимог п.5 ст.8 Закону України «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Звернувши увагу на легальну зайнятість, Ольга Лісянська зазначила: «Чимало роботодавців ігнорують та усвідомлено порушують трудове законодавство України, тим самим   нехтуючи правами застрахованих осіб, чим позбавляють майбутнього пенсіонера, такого необхідного страхового стажу!»

background Layer 1