Пропустити навігацію

Нарада пенсійників Луганщини з актуальних пенсійних питань сьогодення

  IMAG4630 300x225 - Нарада пенсійників Луганщини з актуальних пенсійних питань сьогоденняПереддень керівник Фонду Луганщини Ольга Шарунова провела робочу нараду з начальниками підпорядкованих управлінь. Тематикою заходу став розгляд таких актуальних питань функціонування органів Фонду, як то проведення перерахунку та виплати пенсій з 01 березня 2019 року, погашення платниками заборгованості з платежів до Фонду та запровадження Стандартів обслуговування громадян.

IMAG4618 300x154 - Нарада пенсійників Луганщини з актуальних пенсійних питань сьогоденняОчільник Фонду області зазначила, що проведення масового перерахунку з 01 березня 2019 року та вчасного отримання житлових субсидій пенсіонерами є першочерговою задачею пенсійників області, і всі підпорядковані управління виконали цю задачу своєчасно і якісно: вже з 4 березня з пенсією у спосіб, яким особа отримує пенсійну виплату, пенсіонери отримують і монетизовану субсидію для розрахунку за комунальні послуги. Осучаснення пенсійних виплат з 1 березня поточного року проведено в автоматичному режимі 307,3 тис. одержувачам пенсій. Підвищення пенсії відбулось у 284,8 тис. осіб. Середній розмір підвищення з урахуванням одноразової доплати склав 607,65 гривень.

IMAG4620 300x225 - Нарада пенсійників Луганщини з актуальних пенсійних питань сьогоденняЗначну увагу учасники наради зосередили на питаннях активізації роботи щодо збільшення  надходжень до бюджету Фонду, максимального охоплення заходами стягнення боргу по платежах, скеруванню матеріалів по боржниках до правоохоронних органів. На порядку денному, – зазначила Ольга Шарунова, залишається і робота, направлена на недопущення та упередження тіньової зайнятості громадян, убезпеченні їх пенсійного майбутнього.

Окремо керівник Фонду області зупинилась на запровадженні єдиних Стандартів обслуговування громадян.

– Надання якісних пенсійних послуг населенню – це пріоритетний напрямок нашої роботи, – сказала  Ольга Шарунова. Начальники управлінь області обговорили заходи, які найближчим часом будуть реалізовані в органах Фонду з метою наближення надання послуг до європейських стандартів.

background Layer 1