Пропустити навігацію

На Луганщині відбулось розширене засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці

1 6 300x225 - На Луганщині відбулось розширене засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці

11 березня перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павло Баранов прийняв участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці, яке відбулось під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик. Засідання проводилось у режимі відеоконференцзв’язку з представниками місцевих робочих груп райдержадміністрацій та міських рад.

Під час свого виступу Павло Баранов зазначив, що органами Фонду постійно проводяться заходи, направлені на легалізацію зайнятості населення та детінізацію заробітних плат відповідно до поставлених Урядом завдань. Зокрема, фахівці Фонду висвітлюють актуальні питання з легалізації під час інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед працездатних верств населення та учнівської молоді, а також постійно ініціюють проведення засідань міжвідомчих робочих груп, нарад та комісій за цим напрямком.

Також значний вплив на роботодавців має той факт, що за одного виявленого неоформленого працівника на роботодавця-порушника накладаються фінансові санкції у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 125 190 гривень.

Як результат, за 2018 рік  кількість найманих працівників у фізичних осіб-підприємців, які є найризиковішим сегментом серед роботодавців,  збільшилась на 2 425 осіб (або 24,2%) і на кінець року становила 12 441 особу. При цьому на 610 осіб збільшилась і кількість фізичних осіб-підприємців, які вперше почали звітувати про наявність найманих працівників.

Крім того, Павло Баранов ознайомив присутніх з переліком суб’єктів господарювання, які за тими чи іншими критеріями мають ознаки використання неофіційної зайнятості. За підсумками засідання було прийнято рішення детально опрацювати вказаний перелік суб’єктів, а також перевірити автотранспортні підприємства області, залучивши представників Укртрансбезпеки.

background Layer 1