Пропустити навігацію

Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

Виконання планових показників власних доходів за 1 квартал 2018 року забезпечено на 59,5%. Надходження склали 23,7 млн. грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зменшились по власних коштах (Ощадбанк) – на 38,0%, або на 14,6 млн. грн., частина ЄСВ, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, збільшилась на 17,8% (76,1 млн. грн.) і складає 502,9 млн. грн.

Вище середньообласного (59,5%) показник надходжень власних коштів  в 7 підпорядкованих управліннях. Менший відсоток надходжень власних доходів за 1 квартал 2018 року в 2 управліннях: м. Сєвєродонецька (47,5%) та Попаснянського району (50,0%).

Забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету України  збору з окремих видів господарських операцій в сумі 2,9 млн. грн., що становить 94,4% планових показників:

  • збір під час набуття права власності на легкові автомобілі – 88,5% виконання, надійшло 2,3 млн. грн.;
  • збір з операцій придбання (купівлі – продажу) нерухомого майна – 124,5% виконання, надійшло 0,6 млн. грн.

Невиконання планових показників обумовлено тяжким фінансовим становищем та нестабільністю в галузі економіки регіону. Як наслідок, низька покупна спроможність громадян.

Фонд оплати праці, на який нараховується єдиний соціальний внесок, за 1 квартал поточного року в порівнянні з відповідним періодом 2017 року зменшився на 25,0%, або на 977,9 млн. грн., та дорівнює 2 924,0 млн. грн., у зв’язку з так званою «націоналізацією» деяких підприємств вугільної промисловості територіально розташованих на тимчасово не підконтрольній українській владі території, а саме: ПАТ «Краснодонвугілля», ДТЕК «Свердловантрацит» та ДТЕК «Ровенькиантрацит».

 

Станом на 01.04.2018 року загальна сума заборгованості по внесках до Пенсійного фонду складає 1 045,1 млн. грн., з яких недоїмка по страхових внесках – 41,3 млн. грн., борг по фінансових санкціях і пені – 15,5 млн. грн., заборгованість по відшкодуванню виплат           і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах (список №1,2) – 977,5 млн. грн., по відшкодуванню наукових пенсій – 9,0 млн. грн., по регресних вимогах – 1,7 млн. грн.

Заборгованість по підприємствах, відносно яких порушена справа про банкрутство (окрім сум, розстрочених за світовою угодою) складає 86,9 млн. грн., по підприємствах, які визнані банкротами – 83,6 млн. грн., з безнадійним статусом – 48,2 млн. грн., по підприємствах з економічно-активним статусом – 826,4 млн. грн..

Заборгованість по пільгових пенсіях за списком №1 станом на 01.04.2018 складає 836,7 млн. грн. Відсоток відшкодування нижче середнього по області в 3 управліннях: Попаснянського р-ну (3,6%), Старобільському об’єднаному (4,8%) та Рубіжанському об’єднаному (12,4%).

Заборгованість по пільгових пенсіях за списком №2 станом на 01.04.2018 складає 140,8 млн. грн. Відсоток відшкодування нижче середнього по області (37,4%) в 3 управліннях: м. Сєвєродонецька (19,7%) Попаснянського р-ну (36,4%) та Біловодському об’єднаному (18,7%).

За 1 квартал 2018 року по пільгових пенсіях за списками №1,2 надійшло коштів від заходів ДВС в розмірі 10,6 млн. грн.

Заборгованість по наукових пенсіях станом на 01.04.2018 року складає 9,0 млн. грн., надійшло коштів від заходів ДВС – 0,2 млн. грн.

 

Щомісяця здійснюється  моніторинг персоніфікованих даних про заробітну плату. Результати роботи, направлені на виявлення порушень законодавства зі сплати єдиного внеску, оплати праці та ознак тіньової зайнятості.

Так, відповідно до вимог спільного листа Державної фіскальної служби України, Державної служби України з питань праці та Пенсійного фонду України від 14.06.2016 до головного управління Державної фіскальної служби в Луганській області за 1 квартал 2018 року було направлено 9 інформаційні відомості про виявлення 349 випадків порушення законодавчих норм стосовно сплати єдиного внеску, а саме недотримання вимог частини п’ятої статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». За результатами опрацювання наданих відомостей, органами Державної фіскальної служби в Луганській області донараховано єдиного внеску на суму 16,3 тис. грн. та застосовано фінансових санкцій на суму 5,1 тис. грн.

До головного управління Держпраці в Луганській області за 1 квартал 2018 року було  направлено 3 інформаційні відомості, які містять ознаки тіньової зайнятості.   За результатами опрацювання наданих відомостей, головним управлінням Держпраці у Луганській області не здійснено жодної перевірок страхувальників.

Підвідомчими управліннями проводиться постійна співпраця з контролюючими органами та місцевими органами виконавчої влади, органами Держпраці, громадськими організаціями, спрямована на додержання трудових прав працівників, легалізацію заробітної плати та забезпечення пенсійних прав застрахованих осіб.

Кількість суб`єктів господарювання, які розглядались на комісіях з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення стосовно виплати зарплати найманим працівникам на рівні або менше мінімальної дорівнює 85, також проведено  1 спільну нараду соціальних партнерів та органів Пенсійного фонду, де заслуховувалися звіти керівників та власників підприємств, які виплачують заробітну плату найманим працівникам менше мінімальної, відбулося 13 засідань робочих груп та нарад з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Станом на 01.04.2018 по 174 суб`єктах господарювання, які виплачують заробітну плату найманим працівникам на рівні або менше мінімальної, направлені інформаційні відомості, а саме: до органів місцевого самоврядування – 174, до територіальних органів Державної інспекції з питань праці – 174, до соціальних партнерів – 174, до органів Державної фіскальної служби – 174.

В результаті чого за 3 місяці 2017 року легалізовано 205 робочих місць, в бюджет додатково надійшло ЄСВ на суму 142,3 тис. гривень.

 

При головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області 28 лютого 2018 року відбулося засідання «круглого столу» на тему «Легалізація зайнятості населення та детінізація економіки в умовах сьогодення» за участю представників головних управлінь Державної фіскальної служби у Луганській області та Держпраці у Луганській області, Луганського обласного центру зайнятості, громадської організації «Об’єднання організацій роботодавців Луганської області», Федерації професійних спілок Луганської області та Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів. Ухвалено рішення налагодити співпрацю щодо виявлення ознак тіньової зайнятості суб’єктів сільського господарства, посилити співпрацю у напрямку інформування населення та роботодавців про негативні наслідки нелегальних форм працевлаштування та відповідальності останніх за порушення законодавства.

30 березня 2018 відбулася нарада при головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області на тему: «Проведення роботи по виявленню ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю» за участю представників головних управлінь Державної фіскальної служби у Луганській області та Держпраці у Луганській області, управління праці та зайнятості населення департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та управління захисту економіки департаменту захисту економіки Нацполіції України в Луганській області. На якій було ухвалено додаткові плани щодо спільної співпраці на  2018 рік, а саме:

– використовувати дані реєстру застрахованих осіб для контролю за сезонними працівниками;

– налагодити співпрацю разом з органами місцевого самоврядування, Державною фіскальною службою, керівництвом об’єднаних територіальних громад щодо виявлення ознак тіньової зайнятості суб’єктів сільського господарства, фермерських господарств;

– надавати до управління праці та зайнятості населення департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації для проведення відповідних заходів реагування інформацію про перелік фермерських господарств, які мають великі Га землі та у яких відсутні наймані працівники.

06 квітня 2018 року відбулася робоча нарада зі спеціалістами підвідомчих управлінь, відповідальних за роботу по виявленню ознак неоформлених працівників та порушень законодавства про працю. На якій обговорювались питання взаємодії органів Пенсійного фонду України в Луганській області з органами місцевої влади та громадами з питань легалізації заробітної плати та проблемні питання і пропозиції щодо удосконалення роботи з даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для виявлення ознак порушень законодавства про працю.

Slajd1 - Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

Slajd2 - Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

Slajd3 - Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

Slajd4 - Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

Slajd5 - Інформація про виконання роботи відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління за 1 квартал 2018 року

background Layer 1