Пропустити навігацію

На Луганщині підбили підсумки роботи Фонду області за І квартал 2018 року

Сьогодні, 23 квітня п.р., на Луганщині на засіданні колегії при начальнику головного управління Фонду області пенсійники підбили підсумки роботи за І квартал поточного року та обговорили шляхи вирішення нагальних питань сьогодення.

В І кварталі органи Пенсійного фонду України Луганської області забезпечили своєчасне та в повному обсязі фінансування на виплату пенсій 335,1 тис. громадян.

Особливу увагу Фонд області приділяє питанням подолання тіньової зайнятості населення, дотриманню соціальних гарантій працюючих громадян. Завдяки заходам по легалізації праці за І квартал 2018 року в області легалізовано 205 робочих місць, що дозволило залучити до бюджету Пенсійного фонду єдиного внеску на суму 142,3 тис. грн.

Також учасники засідання обговорили подальші шляхи реалізації Стратегії розвитку комунікацій, застосування нових інформаційних заходів.

Одним з найважливіших напрямків роботи пенсійників області залишається організація наближення пенсійних послуг до громадян –  створення сервісних центрів і віддалених робочих місць в об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адміністративних послуг. Станом на 1 квітня п.р. на Луганщині вже функціонують  27 віддалених пунктів обслуговування громадян, в яких надано 7,2 тис. послуг. Загальна чисельність пенсіонерів в зоні обслуговування  складає 100,5 тис. пенсіонерів. Перед пенсійною службою стоять завжди актуальні вимоги: забезпечити індивідуальний підхід до кожної людини. Адже йдеться не стільки про кількість і масовість надання послуг, скільки про якість вирішення проблемних питань, – зазначила в своїй промові начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Ольга Яценко.

Підсумовуючи засідання колегії очільник пенсійної служби області  Ольга Шарунова окреслила пріоритетні напрямки роботи Пенсійного фонду області: це тісна співпраця з органами державної фіскальної служби, місцевого самоврядування, соціальними партнерами з питань захисту прав застрахованих осіб, легалізації заробітної плати та зайнятості населення, створення розгалуженої системи місць обслуговування громадян,  покращення комунікації із громадськістю, що в кінцевому підсумку направлено на досягнення позитивних результатів в суспільстві від впровадження реформ в пенсійній сфері.

IMAG2606 - На Луганщині підбили підсумки роботи Фонду області за І квартал 2018 року

background Layer 1