Пропустити навігацію

Аналіз оцінки якості та оперативності обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України в Луганській області

З  метою вивчення думки про якість та оперативність обслуговування громадян під час  звернення  до органів Фонду області, або в рамках телефонної розмови, з 01.08.2018 по 15.08.2018 проведено анкетування відвідувачів управлінь області.

Всього опитано 834 особи, із них: 579 пенсіонерів,  68 підприємців,  108 робітників,  79 інших осіб.

Аналіз моніторингу відповідей  засвідчує позитивну роботу пенсійників області.

Так, 67 % опитуваних при зверненні на прийом були повністю обізнані, знали до кого звернутись та які документи подати, лише 6 % не мали жодної інформації про процедуру отримання необхідної послуги. Це говорить про достатній рівень інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка ведеться в управліннях.

Задоволених інформацією стосовно пенсійного забезпечення, що  розміщена на стендах управлінь Фонду, у засобах масової інформації та у інтернет-просторі, становить 64,6 %, лише 2,6 % вважають інформацію застарілой та неактуальной.

93,5 % громадян, що звернулися на особистий прийом, очікували свою чергу до 30 хвилин.  У зв’язку зі значною кількістю переміщених осіб, які звертаються на прийом, в 8 управліннях області мали місце випадки, коли 6,4 % громадян очікували особистий прийом 1 годину та понад 1 години.

95,3%  осіб знаходились на прийомі у спеціаліста до 30 хвилин, 4,7% громадян спеціалісти 7 управлінь обслуговували майже 1 годину та понад 1 години.

92,5 % відвідувачів були цілком задоволені якістю та строками наданих працівниками управлінь пенсійних послуг. В 7 управліннях 60 осіб (7,2 %) були задоволені частково та не в повній мірі роботою спеціалістів. 2 особи (0,25 %),  що звернулись на прийом до управління в Станично-Луганському районі, були не задоволені якістю або строками надання послуг.

 61,7 % відвідувачів лишились задоволеними відношенням пенсійників до себе. В головному   та 6 підпорядкованих управліннях області  за оцінкою 3,7 % респондентів  за отриманням послуги довелось звертатись декілька разів до різних працівників. Недоступність для зв’язку “гарячих” телефонних ліній в головному управлінні та управлінні  в м.Сєвєродонецьку зазначили 4 особи (0,4 %). Неможливість потрапити на прийом відзначив 1 респондент (0,1 %) в управлінні  в Станично-Луганському районі. Відсутність протягом 10 хвилин і більше працівника на своєму робочому місці відмітив 1 опитаний (0,1 %) в управлінні в м.Сєвєродонецьку.

Інформації щодо корупційних проявів співробітниками Пенсійного фонду області не надходило.

background Layer 1