Пропустити навігацію

Пенсійники провели семінар-зустріч з підприємцями м.Лисичанська

IMG 20190916 140037 300x192 - Пенсійники провели семінар-зустріч з підприємцями м.ЛисичанськаФахівці головного управління Пенсійного фонду України в  Луганській області провели в м.Лисичанську семінар-зустріч з фізичними особами-підприємцями, під час якого обговорили питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Під час семінару пенсійники надали підприємцям практичні рекомендації щодо правильності складання звітності по нарахуванню єдиного соціального внеску. Крім того, присутні отримали роз`яснення щодо доплати до мінімального страхового внеску, про залежність майбутньої пенсії від страхового стажу та про відповідальність за подання недостовірних відомостей про застрахованих осіб й можливі наслідки за порушення трудового законодавства з оплати праці.

Спеціалісти наголосили, що для зарахування періоду діяльності до страхового стажу обов`язково потрібно щомісяця сплачувати внески із офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний та не допускати  заборгованості зі сплати єдиного внеску.

background Layer 1