Пропустити навігацію

День працівника соціальної сфери 2019 – чергова віха в роботі органів Пенсійного фонду

gerb - День працівника соціальної сфери 2019 – чергова віха в роботі органів Пенсійного фондуЩорічно у першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери, встановлений Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99.

В поточному році це свято припало на 03 листопада 2019 року.

Значну роль в системі органів соціального захисту відіграє система органів Пенсійного фонду України, що заснована постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 1992 р. № 39.

З того часу, більш ніж 25 років органами Пенсійного фонду України ведеться кропітка робота з реалізації державної політики в сфері пенсійного забезпечення, ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню.

В рамках даної роботи працівниками Пенсійного фонду України щоденно докладаються зусилля спрямовані на підвищення якості обслуговування громадян, створення сприятливих умов для пенсіонерів та відвідувачів.

Наразі, результатом цієї роботи, серед іншого стало впровадження в мережі Інтернет Порталу електронних послуг, за допомогою якого громадяни мають можливість отримати в режимі он-лайн доступ до інформації в пенсійній сфер, направляти необхідні документи до органів Пенсійного фонду.

Портал електронних послуг орієнтований не лише на тих, хто вже отримує пенсію. Ці сервіси стануть у нагоді застрахованим особам працездатного віку, роботодавцям і страхувальникам, тим, хто тільки збирається подавати документи на призначення пенсії.

Завдяки Порталу процедура отримання відомостей та призначення пенсій значно спрощується, що дає змогу людям похилого віку не марнувати свій час на черги.

Крім того, з 01 жовтня 2019 року в головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області розпочато роботу з ретроконверсії паперових пенсійних справ, що планується завершити до 2024 року.

Запровадження електронних пенсійних справ дозволить: забезпечити пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі чи на віддаленому робочому місці (точці обслуговування) Пенсійного фонду України, або через мережу Інтернет з використанням засобів вебпорталу електронних послуг Фонду; створити можливість для надання послуг незалежно від місця проживання; використати вивільнені приміщення органів Пенсійного фонду України, які сьогодні виділені для зберігання архіву пенсійних справ, для поліпшення умов обслуговування громадян; забезпечити наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачуються пенсійні кошти.

Зазначені заходи здійснюється в рамках реалізації Пенсійним фондом України проекту «Е-ПЕНСІЯ», який, серед іншого, передбачає також створення спеціального мобільного додатку.

Наразі робота триває.

background Layer 1