Пропустити навігацію

Увага! Інспекційні відвідування роботодавців Луганщини розпочнуться найближчим часом!

1 13 300x217 - Увага! Інспекційні відвідування роботодавців Луганщини розпочнуться найближчим часом!6 листопада для інспекторів праці об’єднаних територіальних громад Луганської області було проведено семінар на тему: «Організація діяльності інспекторів праці органів місцевого самоврядування».

Організаторами семінару виступили Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно з головними управліннями Держпраці та Пенсійного фонду України за участю Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Під час заходу інспекторів навчали плануванню та організації інспекційних відвідувань, оформленню матеріалів перевірок та порядку накладення штрафів. Також, обговоренню підлягали й джерела інформації про підприємства, які знаходяться у групах ризику.

Окрім інспекторів, на семінарі були присутні й представники ОТГ, які ще не мають таких спеціалістів, але зацікавлені запровадити механізм у найближчий час. Завдяки семінарові, вони дізналися про роль інспекторів праці в громаді, як в плані захисту трудових прав працівників, так і одного з найдієвіших механізмів наповнення бюджетів, а саме контролю за належним розміром та своєчасністю виплати заробітної плати.

Під час семінару набуто домовленостей щодо ефективного кураторства ГУ Держпраці у Луганській області з кожним інспектором праці ОТГ та заплановано проведення семінарів на регулярній основі, у тому числі skype-нарад.

Учасники семінару в найближчі дні будуть забезпечені усіма необхідними матеріалами та повинні розпочати інспекційні відвідування.

background Layer 1