Пропустити навігацію

Пенсійники залучили роботодавців міста Сватове до легалізації заробітної плати найманих працівників

IMG f4903f83f28f4311a0f21214fea437e3 V 300x200 - Пенсійники залучили роботодавців міста Сватове до легалізації заробітної плати найманих працівників13 листопада 2019 року заступник начальника відділу забезпечення наповнення бюджету №4 обласного Фонду Наталія Тарануха взяла участь у засіданні робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення в місті Сватове. На засідання також були запрошені 12 суб’єктів господарювання,  із яких 4 фізичних особи – підприємця,  по яким виник ризик заниження розмірів заробітної плати відповідно аналізу середніх показників за видами економічної діяльності.

Нажаль, деякі роботодавці йдуть на хитрість, занижуючи розмір заробітної плати і податковий прес, що в свою чергу приводить до проведення перевірок дотримання трудового і податкового законодавства. В разі встановлення фактів порушень роботодавець ризикує понести великі збитки, цього можливо уникнути легалізуючи трудові відносини.

За результатами засідання 6 керівників пообіцяли до кінця року збільшити розмір середньої заробітної плати, 2 підприємця планують збільшити кількість працюючих на 7 осіб, а 4 роботодавця взяли до уваги аргументи щодо забезпечення соціальних гарантій працюючих і з січня 2020 року збільшують заробітну плату працівникам.

 

background Layer 1