Пропустити навігацію

Виконання плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на 2019 рік за 9 місяців 2019 року

Звіт

про виконання плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України

в Луганській області на 2019 рік

за 9 місяців 2019 року

 

Кроки Відповідальні за виконання Строк Статус

(виконано / виконується  /

 не виконано в строк)

Перенесені терміни  
РІОРИТЕТ I

 

Впровадження міжнародних стандартів функціонування та надання

 послуг органами Пенсійного фонду України в Луганській області

 

Мета 1

Підвищення продуктивності та якості обслуговування громадян

 

1.     Забезпечення уніфікації стандартів прийому та обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України в Луганській області

 

Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Водолазскін Р. В., начальники підпорядкованих управлінь

згідно окремого плану Виконується 

   Відповідно до складених графіків навчання працівників головного управління, начальників та заступників начальників підпорядкованих управлінь пройшли навчання у м. Києві 4 державних службовця органів Фонду.

   Проведено тематичні перевірки щодо організації обслуговування громадян та підвищення якості надання послуг в Кремінському відділі обслуговування громадян Рубіжанського об’єднаного управління, Біловодському відділі обслуговування громадян Біловодського об’єднаного  управління та Сватівському відділі обслуговування громадян Білокуракинського об’єднаного  управління.

   Працівників управлінь забезпечено бейджами та корпоративними краватками.

   Щоп’ятниці з підлеглими проводяться обов’язкові наради з обговорення поточних питань, за необхідності – щоденно.

   Стандарти обслуговування громадян в органах Фонду вивчено на нарадах, працівників головного управління ознайомлено під підпис, кожному видані  методичні матеріали з питань порядку обслуговування громадян відповідно до визначених стандартів та правил етичної поведінки.

   Проведено процедуру закупівлі техніки для сервісних центрів та центрів сканування програмно-апаратними комплексами.

 

 
2. Впровадження електронної системи керування прийомом громадян з урахуванням контролю часу та якості обслуговування Баранов П. В.,

Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,

Яценко О. А.,

Водолазкін Р. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

після надходження відповідного програмного забезпечення Виконується

   Проведено процедури закупівлі монітору та терміналу для електронної черги (м.Сєсєродонецьк). В стадії проведення закупівлі: техніка для електронної черги (м.Лисичанськ, м.Старобільськ,  смт.Станиця Луганська)

 

 
3. Забезпечення можливості для звернення про призначення (перерахунок) пенсії за принципом “одне відвідування”

 

Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,          Сіроштан Н. Є.

після прийняття відповідного нормативного акту

 

Не виконано.

   З липня 2019 року проведено розширення електронних сервісів вебпорталу електронних послуг та підсистеми «Звернення» – реалізовано можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсії.

    Станом на 01.10.2019 до підпорядкованих управлінь звернулось 52 громадянина, з них: 2 звернення тестові, прийнято позитивне рішення – 29 (особисто проідентифіковано – 27), 3 – відмовлено, 18 – в роботі.

   З метою обізнанності керівників та спеціалістів підпорядкованих управлінь проведено навчання на рівні головного управління 22.08.2019 та 03.10.2019.

 

 
4. Створення електронних пенсійних справ шляхом переведення паперових пенсійних справ в електронний вигляд Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,          Сіроштан Н. Є.

протягом строків, визначених Пенсійним фондом України, та після отримання програмного забезпечення Виконується:                                  

   Проведено тендер на закупівлю та отримано серверне обладнання, сервер, сканери та робочі станції для забезпечення роботи по оцифруванню пенсійних справ.

Станом на 01.10.2019 налаштовано робочі станції, проведено первинне мережеве налаштування серверу. Сервер ретроконверсії підключено до Серверу додатків 04.10.2019.

Зі спеціалістами підрозділу ретроконверсії проведено навчальні заняття щодо технічних навиків роботи з програмним забезпеченням.

 

 
5.  Продовження створення віддалених робочих місць з обслуговування громадян на базі об’єднаних територіальних громад, місцевих органів влади, надання всіх послуг на відділених робочих місцях

 

Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року Виконано

   Відкрито віддалене робоче місце на базі Привільської об’єднаної територіальної громади Троїцького району.

   На 45 віддалених робочих місцях, в тому числі на лінії розмежування, за 9 місяців п.р. надано послуги 11,6 тис. осіб.

 
6. Забезпечення архітектурної доступності до адміністративних приміщень органів Пенсійного фонду України в Луганській області, де здійснюється прийом громадян, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Баранов П. В.,

Сіроштан Н. Є.,

Юртіна Л. П.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом року,

контроль щокварталу

 

 

Виконується                                                                 

   Проведено аналіз на предмет обладнання входу будівель пандусом відповідно до вимог ДБН «Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення» територіальних органів Фонду області, де здійснюється прийом громадян, для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.  

13 приміщень обладнані пандусом згідно ДБН (ГУ ПФУ, в м.Сєвєродонецьк, м.Лисичанськ, м.Попасне, м.Рубіжне, м.Кремінна, м.Старобільськ, смт.Новоайдар, смт.Станиця Луганська, смт.Мілове, смт.Марківка, м.Сватово, смт.Новопсков).

Частково відповідає ДБН приміщення Білокуракинського об’єднаного управління, а саме в смт. Білокуракине та смт.Троїцьке

Не обладнано пандусом приміщення Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Луганській області у зв’язку з технічною неможливістю.

 
 

Мета 2

Зміцнення та модернізація інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління

 

1.    Впровадження та тестування системи аналітики та звітності з використанням концепцій, технологій та програмних засобів аналізу первинних даних та візуалізації результатів для підтримки рішень

 

Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,          Сіроштан Н. Є.

після надходження відповідного програмного забезпечення Виконано                    

З метою проведення тестування та впровадження системи аналітики та звітності користувачам підсистеми “Фінансова звітність” надано ролі відповідно посадових обов’язків, інструкції щодо роботи з системою направлено до підпорядкованих управлінь.   Відповідальними особами проведено тестування та складано статистичну звітність за формами 6-ПФ та 5-ПФ за допомогою підсистеми “Фінансова звітність”, які передано на Центральний рівень.

 

 
2. Впровадження системи електронного документообігу Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,          Сіроштан Н. Є.

після надходження відповідного програмного забезпечення

 

Не виконано

   Термін виконання не настав

 

 
3. Забезпечення електронного обміну документами з виплати пенсій Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,          Сіроштан Н. Є.

після надходження відповідного програмного забезпечення Виконується

   В рамках підготовки до електронного обміну з АТ Ощадбанк виплатними документами перевірено наявність ЕЦП у відповідальних осіб для підпису електронних виплатних документів, в квітні 2019 року проведено тестування електронного обміну виплатними документами з АТ Ощадбанк. Перевірено наявність ЕЦП у відповідальних осіб для підпису електронних виплатних документів.               

    З травня 2019 року забезпечено надання електронних виплатних документів до АТ Ощадбанк за результатами нарахування в розрізі кожного паспорта нарахування. 

З жовтня 2019 року – обмін проводиться електронними файлами, без паперових відомостей.

 

 
4. Оновлення парку апаратних засобів автоматизованих робочих місць

 

Баранов П. В.,

Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,

Кардашов В. В.

грудень Виконується

   З метою укомплектування технікою сервісних центрів та центрів сканування програмно-апаратними комплексами проведено процедури закупівлі: 5 сканерів, 25 моноблоків, 1 северу; 24 ноутбуків, 24 планшетних сканерів; монітор та термінал для електронної черги (м.Сєсєродонецьк). В стадії проведення закупівлі: сканер потоковий, считувач QR-кодів; техніка для електронної черги (м.Лисичанськ, м.Старобільськ,  смт.Станиця Луганська).

   За результатами тендеру на закупівлю отримано серверне обладнання, сервер, сканери та робочі станції для забезпечення роботи по оцифруванню пенсійних справ.

   Станом на 01.10.2019 налаштовано робочі станції та сканери, проведено первинне мережеве налаштування серверу згідно інструкції. Підключення серверу ретроконверсії до серверу додатків на ЦР проведено 04.10.2019.

 

 

Мета 3

Розвиток інфраструктури системи кіберзахисту

 

1. Забезпечення  розгортання модернізованої комплексної системи захисту інформації Інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду України Приймак Е Д.,

Саєнко О. С.,

Кардашов В. В., начальники  підпорядкованих управлінь

протягом року Не виконано:

   Термін виконання завдання не настав

 

Мета 4

Вдосконалення організаційної структури, системи комплектування та підвищення кваліфікаційної підготовки персоналу

 

1.    Організація проведення професійного навчання державних службовців органів Пенсійного фонду України в Луганській області

 

Омельченко Н. О.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року відповідно до затверджених графіків Виконується

   За різними програмами підвищення кваліфікації пройшли навчання 599 державних службовців, або 86,9 % працюючих державних службовців. З них: 3 державних службовця підвищили кваліфікацію за професійними програмами, 10 – державних службовців категорії “Б” в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ, 22 державних службовця категорій “Б” та “В” на базі навчально–методичного центру Державного підприємства “Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України” та 9 – в Центрі державних закупівель, Навчальному центрі цивільного захисту, тощо, 3 – за програмами стажування та 552 державних службовця органів Фонду області – за програмами самоосвіти, зареєструвавшись на сайті громадського проекту «Prometheus», та отримали сертифікати про успішне закінчення курсу.

З метою підвищення професійної компетентності державних службовців головного та підпорядкованих управлінь проведено 9 навчальних семінарів.

З питань ведення електронних пенсійних справ у централізованій підсистемі ПВП ЕПС проведено 9 виїзних навчань для державних службовців підпорядкованих управлінь. 

 

 
2. Забезпечення проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців органів Пенсійного фонду України в Луганській області Омельченко Н. О.,

начальники підпорядкованих управлінь

IV квартал Виконується  

   За підсумками оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади категорії “Б” і “В” у 2018 році, запроваджений щоквартальний моніторинг стану виконання завдань, ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності, який передбачає оперативний контроль за виконанням ключових показників за напрямами роботи всіх державних службовців головного та підпорядкованих управлінь, визначення ступеня виконання завдань державними службовцями та за результатами, у разі необхідності, перегляд ключових показників.

 
 

Мета 5

Забезпечення прозорості та відкритості діяльності, підвищення рівня довіри населення до органів Пенсійного фонду України

 

1.    Забезпечення оперативного висвітлення питань діяльності органів Пенсійного фонду України  в засобах масової інформації, на інформаційній сторінці веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, єдиному державному веб-порталі відкритих даних, інформаційних стендах тощо

 

Приймак Е. Д.,

Матюніна Т. Г.,

Саєнко О. С.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується

   Станом на 01.10.2019 в друкованих заходах масової інформації надруковано 66 статей та роз’яснень, на веб-ресурсах розміщено 2693 інформаційних матеріали з актуальних питань пенсійного забезпечення, діяльності органів Фонду області, у 717 передачах на радіо та телебаченні обговорювались питання пенсійного забезпечення.

   Інформація з нагальних питань пенсійного законодавства розміщується на інформаційних стендах в управліннях Фонду, в залах очікування громадян транслюються відеоролики з пенсійних питань. На LED екрані на будівлі ЛОДА протягом 2 місяців  п.р. транслювалися 5 відеороликів.

   На Єдиному державному веб-порталі відкритих даних головним управлінням розміщено 14 наборів даних, оприлюднено 37 ресурсів.

 

 
2. Забезпечення  участі регіональних ЗМІ в прес-турах Пенсійного фонду України щодо запровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг  Пенсійного фонду України

 

Приймак Е. Д.,

Саєнко О. С.,

Матюніна Т. Г.,

 

начальники підпорядкованих управлінь

травень Виконано

   В квітні 2019 року перший заступник начальника головного управління взяв участь у всеукраїнському прес-турі на тему  «Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України», який проводився з метою підвищення поінформованості громадян про отримання послуг через електронні сервіси Пенсійного фонду.

  

 
3. Дотримання встановленого порядку надання публічної інформації (опрацювання, систематизація, аналіз та контроль щодо задоволення запитів) Баранов П. В., Сіроштан Н. Є.,

Матюніна Т. Г., керівники структурних підрозділів головного управління,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом  року Виконується

   На інформаційній сторінці глоловного управління розміщена інформація для публічного доступу, розпорядником якої є головне управління.

   Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 9 місяців 2019 року до органів Фонду області надійшло 47 запитів, в т.ч. до до головного управління – 11 запитів. Порушень терміну надання відповідей немає.

 

 

 
ПРІОРИТЕТ ІІ

 

Своєчасне призначення, перерахунок та здійснення пенсійних виплат,

забезпечення додержання пенсійного законодавства

 

Мета 1

Забезпечення своєчасного призначення пенсій, проведення перерахунків та виплати пенсій

 

1.  Забезпечення проведення призначення (перерахунків) пенсій у зв’язку із змінами у законодавстві та за заявами у строки, визначені законодавством

 

Нікітіна Т. А.,

Приймак Е.Д.,

Яценко О. А.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

постійно Виконується  

   За 9 місяців призначено 6,5 тис.пенсій, проведено 4,0 тис.перерахунків по стажу та у зв’зку зі звільненням. Призначено 80 пенсій за особливі заслуги.

    У визначені законодавством строки проведено масові перерахунки з 01.01.2019 – 49,2 тис. особам, з 01.03.2019 – 312,6 тис. особам, з 01.04.2019 (по стажу) – 20,2 тис. особам, з 01.07.2019 (у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімума)- 249 тис. особам.

 

 
2. Забезпечення контролю за своєчасністю і повнотою взяття на облік та виплатами пенсій внутрішньо переміщеним особам Нікітіна Т. А.,

Приймак Е.Д.,

Яценко О. А.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

щомісячно Виконується  

   Станом на 01.10.2019 на обліку перебуває 163,0 тис. ВПО, нарахування та виплата пенсій (через банківські установи) здійснюється 137,8 тис. ВПО.

   Потреба на виплату пенсій ВПО в середньому складає 621,7 млн. грн. щомісячно.

   За 9 місяців 2019 року ВПО призначено 1514 пенсії, проведено 1126 перерахунків по стажу та заробітку та у зв’язку з працевлаштуванням/звільненням.

   За поновленням виплати пенсії звернулось 19,5 тис. ВПО. 

   Списки осіб, пенсії яким нараховані за рішеннями суду, із сумами у виплатних відомостях більше ніж 100 тис.грн., надаються до Пенсійного фонду України для здійснення контролю.

    Списки осіб, включених до виплатних відомостей із сумами більше ніж 50 тис.грн., для здійснення контролю надаються управлінню пенсійного забезпечення.

 

 
3. Забезпечення своєчасного фінансування пенсійних виплат Нікітіна Т. А.,

Юртіна Л. П.,

начальники підпорядкованих управлінь

щомісячно з  1 по 25 число Виконується                                      

   За 9 місяців 2019 року витрачено на пенсійні виплати 11060,72  млн. грн., що на 1526,12 млн. грн. , або на 16 % більше, ніж в минулому році. На виплату субсидій особам, які отримують пенсії, спрямовано 261,4 млн. грн.

   Фінансування пенсійних виплат здійснюється щоденно протягом виплатного періоду згідно з планом-графіком своєчасно та в повному обсязі.

  

 
4. Забезпечення своєчасної виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в Луганській області Юртіна Л. П., Яценко О. А.

Тарасова К. С.

щокварталу

 

 

 

 

 

Виконується                                         

   Сформовано та надано до Пенсійного фонду України 9 звітів про виплату пенсії пенсіонерам іноземних держав, які постійно проживають в Луганській області станом на 01.10.2019.

 

 

Мета 2

Забезпечення правильності застосування законодавства у сфері пенсійного забезпечення

 

1. Здійснення моніторингу судової практики з актуальних питань діяльності у справах за участю органів Пенсійного фонду України в Луганській області

 

Приймак Е. Д.

Селівьорстова Ю. А., начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується                     

   Підпорядкованим управлінням направлено два інформаційних листа по зразкових справах Верховного суду за участю органів Пенсійного фонду України. 

  Проведено аналіз  правої роботи за підсумками першого кварталу, який розглянуто на колегії 10.05.2019

 
2. Забезпечення використання автоматизованого обліку судових справ про пенсійне забезпечення та інформації про стан виконання ухвалених у справах судових рішень з можливістю формування на його основі реєстру судових рішень, виплата за якими не проведена, з підтриманням інформації в актуальному стані

 

Приймак Е. Д.,

Селівьорстова Ю. А.,
Саєнко О. С.,

Яценко О. А.,

Водолазскін Р. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

після надходження відповідного програмного забезпечення Відповідно листа ПФУ від 21.06.2019 № 19104/04-12 наказом головного управління від 24.06.2019 № 308 визначено відповідальних осіб за роботу в підсистемі “Реєстр судових рішень”, яким надано відповідні ролі для роботи в підсистемі. Направлено лист до підпорядкованих управлінь від 26.06.2019 №9722/07 щодо необхідності визначення відповідальних осіб за опрацювання карток в підсистемі «Реєстру судових рішень» та надання доступу визначеним працівникам. Інформацію про відповідальних осіб направлено до ПФУ 26.06.2019.

 

 
3. Забезпечення представлення інтересів органів Пенсійного фонду України в судах: підготовка та подання в установлені строки адміністратив­них позовів, відзивів на позовні заяви, апеляційних та касаційних скарг, оскарження в апеля­ційному та касацій­ному порядку рішень, постановлених з порушенням законодавства

 

Селівьорстова Ю. А.,

Кіселькова О. А.,

Сірман А. А.,

Шевченко М. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

в міру потреби Виконується                

   Відпрацювання судової кореспонденції здійснюється з дотриманням строків та з урахуванням вимог процесуального законодавства.

   Управліннями області забезпечено представництво у 1522 справах.

 

 
4. Проведення перевірки стану організації правової роботи в органах Пенсійного фонду України Луганської області

 

Селівьорстова Ю. А. за окремим планом Виконується

   Відповідно до плану проведення тематичних перевірок проведено 1 перевірку організації правової роботи

 
5. Здійснення перегляду актів Головного  управління Пенсійного фонду України в Луганській області з метою приведення їх у відповідність з Конституцією та законами України, іншими актами законодавства Селівьорстова Ю. А., керівники структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області протягом року Виконується  

   Всі розпорядчі документи головного управління, договори візуються юридичним управлінням

 
ПРІОРИТЕТ ІІІ

 

Зміцнення фінансової стабільності

пенсійної системи, мобілізація надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України та їх раціональне використання

 

Мета 1

Виконання бюджету Головного управління у 2019 році та формування проекту бюджету на 2020 рік

 

1. Підготовка бюджету Головного управління, кошторисів та планів доходів і видатків територіальних управлінь на 2019 рік Баранов П .В., Юртіна Л. П.,

начальники підпорядкованих управлінь

у місячний термін після затвердження бюджету Пенсійного фонду України Виконано

   Сформовано доходну частину помісячного розпису власних надходжень бюджету головного управління та доведено їх до підпорядкованих управлінь згідно наказу головного управління від 29.01.2019 № 51 «Про заходи щодо виконання бюджету Пенсійного фонду України на 2019 рік».

 

 
2. Забезпечення виконання планових показників з надходження  до бюджету Головного управління коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України Баранов П. В., Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

 

 

 

 

протягом  року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виконується

   Забезпечено виконання планових показників надходження власних коштів, які адмініструють органи Фонду області, на 101,0 %, надійшло 1985253,4 тис. грн. Частина єдиного соціального внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, збільшилась на 16,6 %, план виконано на 101,1 %, надійшло 1935429,6 тис. грн.

   Виконання планових показників надходжень до Пенсійного фонду області забезпечено на 97,9 %. Надходження склали 49823,8 тис. грн., недоотримано 1070,4 тис. грн. З відповідним періодом минулого року надходження зменшились на 478,6 тис. грн.

   Лише 5% боржників частково сплачують кошти в рахунок погашення заборгованості.

    Платіжеспроможними підприємствами області з економічно-активним статусом, які ведуть фінансово-господарську діяльність, нараховані суми до відшкодування пільгових пенсій  сплачуються  в повному обсязі, так протягом 9 місяців 2019 року нараховані суми – 44,9 млн. грн., сплачено повністю.

   Забезпечено надходження до загального фонду Державного бюджету України  збору з окремих видів господарських операцій в сумі 13728,6 тис. грн., що становить 131,7 % від запланованих показників:

 

   Невиконання плану з надходження власних коштів відбулось з причини несплати поточних платежів та заборгованості за минулі періоди підприємствами вугільної промисловості, які станом на 01.10.2019 мають заборгованість: 3664,7 тис.грн, та за рахунок підприємств хімічної промисловості, борги яких станом на 01.10.2019 складають 277,1 тис.грн.
3. Організація спільної роботи з органами Державної фіскальної служби та органами Державної виконавчої служби Луганської області  питань погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску та відновлення страхового стажу застрахованих осіб

 

Баранов П. В., Юртіна Л. П.,

Чижма О. В.,

Селівьорстова Ю. А.,

начальники підпорядкованих управлінь

 

протягом  року Виконується

…Створено та погоджено заходи щодо погашення заборгованості до Пенсійного фонду України та відновлення страхового стажу, які затвердженні наказом головного управління від 16.04.2019 № 127 «Про затвердження Плану заходів щодо забезпечення своєчасного фінансування виплати пенсій та виконання бюджету Пенсійного фонду України в Луганській області у 2019 році».

   Проведено інвентаризації заборгованості зі сплати єдиного внеску, здійснено аналіз виникнення, виявлено помилково нараховані суми зобов’язань зі сплати єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, членам фермерських господарств, які отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, померлим особам, тощо. Вся виявлена інформація направлена до Головного управління Державної фіскальної служби України у Луганській області для корегування.

   Щоквартально з органами Державної виконавчої служби проводиться звірка виконавчих документів про стягнення заборгованості страхових внесків та платежів до Пенсійного фонду України.

   З початку 2019 року проінформовано 3338 осіб про страхувальників, які заборгували єдиний соціальний та страхові внески та про періоди роботи у них, які не враховані до страхового стажу у зв’язку з несплатою єдиного внеску, страхових внесків через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та іншими засобами інформування.

   Проведено 20 засідань комісій про зарахування страхового стажу відповідно до вимог ст. 24 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV. За їх  результатами складено 202 акта на зарахування 1332 періодів по 12925 застрахованих особах та на незарахування стажу (зняття позначки “Так”) по 431 періоду по 4392 застрахованих особах.

 

 
4. Забезпечення стягнення переплат пенсій, витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, різниці у розмірі пенсій науковим працівникам та іншої заборгованості, що підлягає стягненню Баранов П. В.,

Нікітіна Т. А.,

Селівьорстова Ю. А.,

Юртіна Л. П.,

Яценко О. А.,

начальники підпорядкованих управлінь

протягом року Виконується

  

    Узгоджено графіки погашення заборгованості до кінця 2019 року на загальну суму 2,5 млн. грн. по 36 боржниках, станом на 01.10.2019 14 підприємств виконують графіки повністю та 16 – частково, всього надійшло  899,8 тис. грн.

   З початку року відбулося 187 засідань тимчасових комісій з питань погашення заборгованості, на яких заслухано 420 боржників.

    Протягом 9 місяців 2019 року управліннями Фонду в Луганській області було подано 362 позови про стягнення заборгованості на користь ПФУ на загальну суму 507,9 млн. грн., з яких 99 % складають позови про стягнення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій за списками № 1 і 2.

    По пенсійних справах до суду пред’явлено 2384 позови.

 

 
 

Мета 2

Використання даних Реєстру застрахованих осіб для забезпечення реалізації прав застрахованих осіб

 

1. Здійснення моніторингу відомостей Реєстру застрахованих осіб, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю Баранов П. В.,

Приймак Е.Д.,

Юртіна Л. П.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу Виконується

   За 9 місяців 2019 року органами Фонду до ГУ ДФС у Луганській області направлено 9 інформацій по 842 страхувальниках щодо виявлення фактів порушення норм чинного законодавства з оплати праці та сплати єдиного  внеску.

   До ГУ Держпраці у Луганській області направлено 9 інформацій по 1418 страхувальниках щодо виявлення ознак прихованої зайнятості, а також фактів порушення норм трудового законодавства.

    Крім того, з початку 2019 року до ГУ Держпраці у Луганській області направлено 6 інформацій по 113 ризикових страхувальниках з різних сфер економічної діяльності.

   Підготовлено 18 відповідей на запити Держпраці щодо наявності звітних даних про трудові відносини. З метою відновлення прав застрахованих осіб направлено 24 листи до ГУ ДФСУ про виявлені помилкові звіти та щодо правильності відображення позначок про сплату ЄСВ.

 

 
2. Проведення інвентаризації пенсійних справ та перевірки наявних в них даних, які містяться в електронних базах даних, наявних в органах Пенсійного фонду України в Луганській області

 

Нікітіна Т. А.,

Яценко О. А.,

Саєнко О. С.,

начальники підпорядкованих управлінь

вересень Виконується  

   На рівні підпорядкованих управлінь автоматично сформовано інвентаризаційні відомості пенсійних справ на підставі даних, які містяться в підсистемі “Призначення та виплата пенсій – на базі електронної пенсійної справи”.

    Підпорядкованими управліннями Фонду області підготовлено для проведення ретроконверсії 150 тисяч пенсійних справ, що складає 95 % від загальної кількості.

   

 

Мета 3

Забезпечення контролю за управлінням коштами Пенсійного фонду України

 

1.    Забезпечення контролю за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та в установах, у яких особи перебувають на повному державному утриманні

 

Вещунова В. М.

 

за окремими графікиами Виконується  

   Протягом 9 місяців 2019 року проведено 71 перевірку цільового використання коштів Пенсійного фонду України:

– 46 перевірок банківських установ,

– 5 перевірок Луганської дирекції АТ «Укрпошта»,

– 20 перевірок організацій (установ), у яких особи перебувають на повному державному утриманні.

За результатами проведених заходів встановлено 333 порушення законодавства, а саме:

–           6 випадків несвоєчасного повернення пенсійних коштів (у разі смерті пенсіонера);

–           2 випадки затримки надання даних по одержувачах за довіреностями;

–           28 випадків несвоєчасного повернення других примірників відомостей;

–           79 порушень в оформленні виплатних відомостей;

–           106 випадки виплати пенсій за довіреностями без належних відміток у відомостях;

–           36 випадків виплати пенсій раніше терміну, зазначеного на відомостях та з порушенням строків виплатного періоду;

–           6 випадків виплати пенсій та житлових субсидій стороннім особам без довіреностей;

–           60 випадків несвоєчасного повідомлення про відрахування пенсіонерів з установи та зарахування до установи;

–           10 випадків неподання установою довідок про зміну вартості утримання.

По всім встановленим порушенням підпорядкованими управліннями направлено листи до установ з вимогою надання пояснень.

До АТ КБ «Приватбанк» Біловодським об’єднаним управлінням направлено претензію про сплату штрафу у сумі 7226,08 грн. Від установи банку надійшло заперечення, на яке управління готує документи для подання позовної заяви до суду.

    За виплату пенсій та житлових субсидій стороннім особам без довіреностей до Луганської дирекції АТ «Укрпошта» застосовано штрафи на загальну суму 7357,11 грн., які сплачені 26.09.2019 в повному обсязі. 

 

 
2. Організація складання річних планів перевірок суб’єктів господарювання на наступний плановий період Вещунова В. М.,

начальники підпорядкованих управлінь

до 15 жовтня Виконується:

    До Пенсійного фонду України надано пропозиції для включення до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Пенсійного фонду України на 2020 рік, а саме надано 40 суб’єктів господарювання (лист №14344/09-01 від 26.09.2019, зміни 30.09.2019). До пілотного модуля інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) 30.09.2019 внесено відомості по 40 суб’єктах господарювання.

 

 
3. Проведення перевірок суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування відповідно до річного плану перевірок суб’єктів господарювання

 

Вещунова В. М.,

начальники підпорядкованих управлінь

відповідно до строків річного плану перевірок суб’єктів господарю-вання Виконано: 

   В січні 2019 року відповідно до річного плану проведено 11 перевірок суб’єктів господарювання. За результатами перевірок складено 3 приписи про усунення порушень, які виконані у 30-денний термін. Відомості про результати проведених перевірок своєчасно внесені до пілотного модулю інтегрованої автоматизованої  системи державного нагляду (контролю).

   У зв’язку з дією ст.3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 №1669-ІІІ та листа Пенсійного фонду України від 24.01.2019 №2493/07-30 щодо продовження дії мораторію на проведення планових перевірок, перевірки 82 суб’єктів господарювання не проводились. Дані по зазначених перевірках, а саме підстави непроведення перевірок, також внесені до пілотного модулю інтегрованої автоматизованої  системи державного нагляду (контролю).

 

 
4. Формування  стратегічного плану діяльності з внутрішнього аудиту на період до 2021 року

 

Вещунова В. М. до 30 січня Виконано                                          

   В січні 2019 року відповідно до п.6 Порядку здійснення внутрішнього аудиту та утворення підрозділів внутрішнього аудиту підготовлено та затверджено Стратегічний план діяльності з внутрішнього аудиту на період до 2021 року, який  надано Пенсійному фонду України для формування Зведеного стратегічного плану.

 

 
5. Забезпечення формування  операційних планів діяльності з внутрішнього аудиту у 2019 та 2020 роках Вещунова В. М. до 30 січня   та до                     15 грудня Виконується                                        

   В січні 2019 року відповідно до п.6 Порядку здійснення внутрішнього аудиту та утворення підрозділів внутрішнього аудиту підготовлено та затверджено Операційний план план діяльності з внутрішнього аудиту на 2019 рік, який  надано Пенсійному фонду України для формування Зведеного операційного плану.

 

 

Мета 4

Вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами Пенсійного фонду України та зміцнення її фінансової стабільності

 

1. Забезпечення проведення внутрішніх аудитів відповідно до Зведеного операційного плану проведення внутрішніх аудитів в органах Пенсійного фонду України Вещунова В. М. у терміни, визначені Зведеним операційним планом проведення внутрішніх аудитів в органах Пенсійного фонду України Виконується   

   У терміни, визначені Зведеним операційним планом, проведено 4 внутрішніх аудити:

– внутрішній аудит (аудит відповідності) організації роботи щодо повноти та своєчасності направлення підприємствам до відшкодування розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, проведений в управлінях  Пенсійного фонду України в м. Лисичанську, м. Сєвєродонецьку та Рубіжанському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України  Луганської області;

– внутрішній аудит (аудит ефективності) оцінки внутрішнього контролю  за дотриманням законодавчих та нормативно-правових актів під час складання та виконання кошторису видатків на утримання органів Фонду, здійснення державних закупівель, проведений  в управліннях Пенсійного фонду України в м. Лисичанську,  в Станично-Луганському районі  та Білокуракинському об’єднаному управлінні  ;

– внутрішній аудит (аудит відповідності) оцінки роботи  щодо призначення (поновлення) та виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, проведений  в управліннях Пенсійного фонду України в м. Лисичанську,  в Станично-Луганському районі  та Білокуракинському об’єднаному управлінні  ;

– комплексний аудит в УПФУ в Попаснянському районі організації роботи по дотриманню законодавчих і нормативно-правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, забезпечення функціонування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, призначення і виплати пенсій, здійснення державних закупівель, проведення адміністративних видатків, ведення бухгалтерського обліку

   У перевірених управліннях виявлено 149  нефінансових порушень, в т.ч. 5 порушень у веденні бухгалтерського обліку, 2 порушення  достовірності надання звітності, 91 типове порушення дотримання актів законодавства, планів процедур, контрактів, розпорядчих документів та 51  інше нефінансове порушення.

   Виявлено  7 фінансових порушень: 5 недоплат пенсій  на загальну суму 591,43 грн та 2  порушення, що призвели до втрат (збитків) фінансових і матеріальних ресурсів на суму 3,44 грн,  а саме: переплати  пенсій.

 

 
2. Забезпечення моніторингу впровадження аудиторських рекомендацій за результатами проведення внутрішніх аудитів в органах Фонду Луганської області

 

Вещунова В. М.,

начальники підпорядкованих управлінь

згідно термінів, встановлених розпорядчими документами про результати аудиторських досліджень

 

Виконується

   На підставі аналізу інформацій, наданих суб’єктами контролю, складено доповідну записку начальнику головного управління про стан впровадження наданих аудиторських рекомендацій, вжиті заходи щодо вдосконалення роботи.

 

 
3. Забезпечення моніторингу повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів коштів та виправлення допущених порушень Вещунова В. М.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом Виконується                                      

   Станом на 01.10.2019 стовідсотково усунено фінансові порушення,  виявлені під час аудитів, проведених Головним управлінням: 7 фінансових порушень: 5 недоплат пенсій  на загальну суму 591,43 грн та 2  переплати  пенсій на суму 3,44 грн; забезпечено стовідсоткове відшкодування незаконних витрат, виявлених управлінням внутрішнього аудиту в ході аудитів, проведених в 2018 році (по Старобільському ОУПФУ).

   Щокварталу оновлюється База даних об’єктів внутрішнього аудиту, відповідна інформація направлена до Пенсійного фонду України   08.07.2019 № 10373/08.

 

 
 

ПРІОРИТЕТ IV

 

Реалізація державної антикорупційної політики

 

Мета 1

Здійснення заходів, спрямованих на мінімізацію корупційних ризиків, запобігання виникненню корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень

 

1. Розроблення заходів щодо реалізації Антикорупційної прграми Пенсійного фонду України на 2019 рік, та забезпечення контролю за їх виконанням Вещунова В. М.,

Тріфонова Н. С.,

керівники структурних підрозділів головного управління,

начальники підпорядковних управлінь

 

до 01 червня, контроль щокварталу Виконується

   Після затвердження Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2019 рік наказом головного управління від 25.07.2019 № 365 розроблені заходи по її реалізації. Проведено аналіз виконання цих заходів за 9 місяців 2019 року. .

    Проведено 3 тематичні перевірки стану організації роботи по дотриманню антикорупційного законодавства: в управліннях в  м. Лисичанську  та  в Станично-Луганському районі, Біловоському ОУПФУ. За результатами перевірки зроблено висновки та надано рекомендації.           

 

 
2. Забезпечення проведення перевірок факту своєчасності подання щорічних декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави за минулий рік та декларацій суб’єктів декларування, які припинили діяльність

 

Тріфонова Н. С.,

Омельченко Н. О.,

начальники підпорядкованих управлінь

до 12 квітня, протягом року Виконується

   Працівниками органів Фонду області подано 1104 електронних декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), із них 765 – щорічні декларації.

   Забезпечено  перевірку своєчасності подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, органів Фонду області (шляхом перегляду Єдиного державного реєстру осіб на офіційному вебсайті НАЗК). Фактів неподання або несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування немає.

   Для здійснення контролю складено перелік осіб, які працювали в головному управлінні станом на 31.12.2018 (в тому числі особи, які перебували у соціальних відпустках),  перелік осіб, які звільнились із займаних посад в головному управлінні у минулому році із зазначенням підстав звільнення.

  

 
3. Забезпечення моніторингу прове­дення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави

 

Тріфонова Н. С.,

Омельченко Н. О.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом Виконується  

   Для забезпечення проведення перевірок факту своєчасності подання щорічних декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави в органах Фонду за минулий рік та декларацій суб’єктів декларування, які припинили діяльність, сектору з питань запобігання та виявлення корупції 14.01.2019 надано списки працівників головного управління та працівників, які звільнилися протягом 2018 року, повідомлено, що протягом минулого року у складі конкурсної комісії головного управління, перебували тільки працівники головного управління.

   Протягом звітного періоду підготовлено 22 інформації про осіб, які претендують на зайняття вакантних посад в головному управлінні, або переведені на інші посади, та 9 інформацій про осіб, які звільняються із займаної посади.

 

 
4. Забезпечення моніторингу дотримання державними службовцями обмежень, передбачених законами України “Про запобігання корупції” та “Про державну службу”, вжиття заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів Тріфонова Н. С.,

Омельченко Н. О.,

начальники підпорядкованих управлінь

щокварталу до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом Виконується

   З метою вчасного проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави, сектору з питань запобігання та виявлення корупції надається інформація щодо переможців конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби в головному управлінні (за 9 місяців 2019 року надано 7 повідомлень).

   При прийомі державних службовців до головного управління здійснюється ознайомлення з попередженнями про спеціальні обмеження, встановлені законами України “Про державну службу” та “Про запобігання корупції” щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби, правилами етичної поведінки, обмеженнями спільної роботи близьких осіб (на протязі звітного періоду проведено ознайомлення 117 новопризначених державних службовців головного управління).

 

 

 
background Layer 1