Пропустити навігацію

Борги із ЄСВ не дозволять мати страховий стаж підприємцям

2 7 300x225 - Борги  із ЄСВ не дозволять мати страховий стаж підприємцям25 та 26 листопада 2019 року в приміщеннях  Рубіжанського об’єднаного управління проведено чергові засідання комісій з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного соціального внеску  у  місті Рубіжному та Кремінському районі. Крім фахівців об’єднаного управління у їх роботі взяли участь і представники головного управління Фонду області, відділів державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Луганській області, державної податкової служби України.

Робота проводилась з фізичними особами-підприємцями, які мають борги з платежів до Пенсійного фонду України та по сплаті єдиного соціального внеску. Зі страхувальниками обговорили питання неухильного виконання взятих зобов’язань по сплаті поточних платежів та заборгованості з розподілом її на частини.

1 26 300x225 - Борги  із ЄСВ не дозволять мати страховий стаж підприємцямЧлени  комісії нагадали присутнім, що право на пенсію за віком безпосередньо залежить від наявності необхідного страхового стажу, а він зараховується за умови повної сплати обов’язкових внесків.

Наталія Смаглюк також зазначила, що підприємці мають можливість отримувати інформацію про сплату  ЄСВ  через вебпортал Пенсійного фонду України.

 

background Layer 1