Пропустити навігацію

Брифінг стосовно грудневого перерахунку пенсійних виплат відбувся у Марківці

bryfing 300x160 - Брифінг стосовно грудневого перерахунку пенсійних виплат відбувся у МарківціСьогодні, 29 листопада поточного року, начальник Марківського об’єднаного управління Ніна Душенко провела брифінг для представників засобів масової інформації району.

Керівник управління повідомила, що з 1 грудня 2019 року будуть автоматично проведені перерахунки пенсійних виплат у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму. Перерахунку підлягатимуть мінімальні розміри пенсій, а тим особам, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормативний стаж, яка визначається у відсотках від прожиткового мінімуму. Вищезазначені перерахунки не провадяться особам, які працюють або займаються підприємницькою діяльністю.

Окремо очільниця управління зупинилася на запровадженні нової моделі звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Така система спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

background Layer 1