Пропустити навігацію

СКАЖИ «НІ» КОРУПЦІЇ

 

1 19 300x227 - СКАЖИ «НІ» КОРУПЦІЇ

В Міжнародний день боротьби з корупцією, який щорічно відзначається в світі 9 грудня, ми пропонуємо інформацію, яка стане корисною як для працівників органів Пенсійного фонду Луганської області, так і для наших  відвідувачів.

 

ЩО ТАКЕ ХАБАР ?

 

Хабар – це речі матеріального світу (гроші, коштовності, документи), за допомогою яких можна отримати майно, користуватися ним або вимагати виконання будь-яких дій.

Неправомірна вигода – поняття дещо ширше. Воно може включати в себе і предмети матеріального світу (хабар), і послуги – пільги, нематеріальні активи тощо.

 

 

ЯКЕ ПОКАРАННЯ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗА НЕПРАВОМІРНУ ВИГОДУ, ЗОКРЕМА ХАБАР?

2 10 300x207 - СКАЖИ «НІ» КОРУПЦІЇ

Перше, і головне, що треба знати – питання отримання хабара регулюється статтею 368 Кримінального кодексу України «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

За вчинення некваліфікованого злочину, визначеного ч. 1 ст. 368, передбачена відповідальність у вигляді штрафу, арешту або позбавлення волі до чотирьох років з позбавленням права обіймати посади до трьох років.

 

 

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар, несуть ОБИДВІ СТОРОНИ – і та, що його дає, і та, що його отримує.

Своєчасне добровільне повідомлення про неправомірну вигоду звільняє від кримінальної відповідальності.

 

 

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ?

3 4 300x195 - СКАЖИ «НІ» КОРУПЦІЇУ разі коли Вам стали відомі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками органів Пенсійного фонду України за наявності обґрунтованого переконання, що інформація є достовірною, Ви можете надати відповідне повідомлення.

Розгляд повідомлень здійснюється відповідно до статті 53 Закону України «Про запобігання корупції».

Для надання можливості розпочати перевірку повідомлення повинно мати такі реквізити:

  • прізвище, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада та місце роботи;
  • текст повідомлення, що містить детальну інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону України “Про запобігання корупції”, яка може бути перевірена;
  • прізвище, ім’я, по батькові, адресу та підпис особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).

Інформація може надаватися також анонімно. Анонімне повідомлення про порушення вимог антикорупційного законодавства підлягатиме розгляду, якщо зазначена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Водночас, відсутність контактних даних унеможливлює отримання додаткової інформації від автора повідомлення, необхідність в якій може виникнути в ході розгляду повідомлення.

 

 

ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ КОМУНІКАЦІЙНИХ КАНАЛІВ

ДЛЯ НАДАННЯ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО КОРУПЦІЮ

Спеціальна адреса електронної пошти

coryp@lg.pfu.gov.ua

Спеціальна телефонна лінія фіксованого зв’язку

(0645) 70-26-67

Поштова адреса:

головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області,

вул. Шевченка, 9, м. Сєвєродонецьк, 93404

background Layer 1