Пропустити навігацію

Заходи щодо попередження корупційних проявів провели у Станично-Луганському районі

001 300x244 - Заходи щодо попередження корупційних проявів провели у Станично-Луганському районіЗ нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією, який щорічно  відзначається 9 грудня, в управлінні Пенсійного фонду в Станично-Луганському районі відповідальна особа з питань запобігання та виявлення корупції Віра Черенкова провела низку заходів.

З метою формування негативного ставлення до корупції, підвищення рівня правової культури працівників управління та рівня довіри осіб, які звертаються до управління, вона провела з працівниками управління семінар на тему: «Якщо вимагають хабар за надання послуг». Віра Черенкова застерегла від хабарів і повідомила, що їх отримання регулюється статтею 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» та попередила про  відповідальність (штраф, арешт або позбавлення волі до чотирьох років з позбавленням права обіймати посади до трьох років).

9 грудня, безпосередньо у Міжнародний день боротьби з корупцією, в управлінні влаштували День Пенсійного фонду України на тему: «Попередження корупції в органах ПФУ». Фахівець громадян повідомила про необхідні  дії у разі вимагання хабара за надання послуг, попередила про відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар,  обох сторін – і тієї, що його дає, і тієї, що його отримує, а також надала присутнім брошури на відповідну тематику і провела анкетування відвідувачів.

Цього ж дня відбулася і пряма телефонна «гаряча лінія» з питань антикорупційного законодавства.

background Layer 1