Пропустити навігацію

На виїзному засіданні колегії ухвалили проект Плану роботи Головного управління Фонду області на 2020 рік

20 грудня в м. Попасній, в приміщенні райдержадміністрації, відбулося виїзне засідання колегії органів Пенсійного фонду Луганської області. Місто Попасна фактично знаходиться на лінії розмежування, але, незважаючи на це, управління Фонду працює в штатному режимі, його приміщення приведені до стандартів обслуговування громадян. Жителям району надається весь спектр пенсійних послуг, створені комфортні умови для відвідувачів та осіб з обмеженими фізичними можливостями. Керівництво обласного Фонду провело в Попаснянському районі 7 виїзних прийомів громадян.

На колегію були запрошені керівники райдержадміністрації та міста Попасної, начальники підпорядкованих управлінь та структурних підрозділів Головного управління.

Лічені дні залишилися до закінчення 2019 року, однак вже зараз можна попередньо підсумувати зроблене в ньому та спрогнозувати основні пріоритетні напрямки діяльності органів Фонду області на  наступний  рік.

 Протягом 11 місяців пенсійниками Луганщини були забезпечені виплати пенсій 333 тис. пенсіонерів, що на 12,6 тис. більше, ніж на початок року. В результаті п’яти проведених масштабних перерахунків пенсій збільшено розмір середньої пенсії до 3673 грн., що на 530 грн. більше, ніж на початок року. На пенсійні виплати за 11 місяців спрямовано 13,7 млрд. грн., що майже на 2 млрд. більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Відсоток забезпечення власними ресурсами загальних видатків за цей період склав 18,2 %.

Станом на 1 грудня планові показники загальних надходжень коштів по Луганській області виконано на 100,8 %. Забезпечено надходження до загального фонду Держбюджету України збору з окремих видів господарських операцій в сумі 17,1 млн. грн. (128,4 %).

В поточному році спостерігається значна зацікавленість громадян в отриманні пенсійних послуг саме в електронному вигляді. Так, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України зареєстровано майже 76 тис. громадян, з початку року цей показник збільшився на 28 %.

Враховуючи ці показники та факти, у 2020 році в органах Пенсійного фонду області планується впровадження системи обліку трудових відносин в електронній формі («Електронна трудова книжка»); створення механізму автоматичного призначення пенсії за наявними даними при досягненні особою пенсійного віку (тобто за подією набуття права); запровадження автоматизованої перевірки даних, які використовуються при призначенні пенсій, з даними, що обробляються в Реєстрі застрахованих осіб; відкриття нових точок обслуговування громадян на лінії розмежування тощо.

Також на колегії було обговорено стан виконання Закону України «Про звернення громадян», організацію роботи з внутрішнього аудиту й основні завдання щодо підвищення ефективності внутрішнього контролю в підпорядкованих управліннях та організацію роботи з персоналом в органах Пенсійного фонду області.

20191220110437 IMG 9545 1024x682 - На виїзному засіданні колегії ухвалили проект Плану роботи Головного управління Фонду області на 2020 рік

background Layer 1