Пропустити навігацію

Питання пенсійного забезпечення та переваги нових електронних сервісів обговорили з працівниками Рубіжанського політехнічного коледжу

9 січня п. р. головний спеціаліст Рубіжанського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Марина Мордовець провела зустріч з трудовим колективом Рубіжанського політехнічного коледжу ім. Порай-Кошиці. На ній були обговорені пріоритети та переваги нової послуги – призначення пенсії в «один дотик» через вебпортал Пенсійного фонду України.

Працюючим пенсіонерам фахівець роз’яснила порядок проведення перерахунку пенсій автоматизованим способом щороку з 1 квітня без додаткового звернення, а майбутнім – порядок виплати грошової допомоги особам, які працюють в закладах освіти, підтвердження страхового стажу, набутого в іншій країні, та аспекти добровільної участі у загальнообов’язковому державному страхуванні.

Учасники зустрічі також були ознайомлені з можливостями електронних сервісів Пенсійного фонду України: отримання індивідуальних відомостей про застраховану особу (ОК-5) за допомогою кваліфікованого електронного підпису без відвідування територіального управління, надання послуги із автоматичного розрахунку прогнозованого розміру пенсій «Пенсійний калькулятор» та встановлення мобільного додатку «Пенсійний фонд України».

foto 1024x714 - Питання пенсійного забезпечення та переваги нових електронних сервісів обговорили з працівниками Рубіжанського політехнічного коледжу

background Layer 1