Пропустити навігацію

Про новації у пенсійному забезпеченні колишніх військовослужбовців розповіли тележурналістам у Головному управління області

Журналісти телеканалу ІРТА FAX завітали днями в Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області і поцікавилися новаціями у пенсійному забезпеченні колишніх військовослужбовців у поточному році.

З телевізійниками зустрівся та дав інтерв’ю з цього приводу начальник Управління пенсійного забезпечення військових службовців та деяких інших категорій громадян Родіон Водолазскін.

Зокрема він зазначив, що у 2020-й рік із новими пенсіями вступили й колишні військовослужбовці. Це стало можливим завдяки прийнятому урядовому рішенню щодо продовження поетапного підвищення пенсій представникам силових органів, ініційованому два роки потому.

Так, з 1 січня 2018 року на підставі Закону України «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» колишнім військовослужбовцям було виплачено 50 відсотків суми підвищення пенсії. Протягом минулого року їм виплачувалося вже 75 відсотків суми підвищення. А з 1 січня поточного року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1088 «Деякі питання виплати пенсій окремими категоріям громадян», яка була прийнята 24 грудня 2019 року, пенсія колишнім військовослужбовцям виплачуватиметься у 100 відсотковому розмірі.

Таким чином, за два роки військові пенсії стали більшими приблизно вдвічі.

«Наразі автоматизований перерахунок пенсій представників силових структур завершено, виплатна документація підготовлена вчасно, – наголосив  Родіон Водолазскін. – Незважаючи на тривалі свята, виплата пенсій у січні 2020 року на Луганщині розпочалася у відповідності до графіка поденного їх фінансування. Поштовi вiддiлення та банкомати заздалегiдь забезпечені готiвкою, аби пенсiонери мали змогу своєчасно отримати кошти.

В результаті перерахунку, проведеного Управлінням пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління, підвищені розміри пенсії у січні отримають 9584 особи. Середній розмір підвищення становить 230,79 гривень».1 9 1024x431 - Про новації у пенсійному забезпеченні колишніх військовослужбовців розповіли тележурналістам у Головному управління області

 

background Layer 1