Пропустити навігацію

Всі присутні отримали кваліфіковані консультації з пенсійних питань

1 15 300x225 - Всі присутні отримали кваліфіковані консультації з пенсійних питань2 7 225x300 - Всі присутні отримали кваліфіковані консультації з пенсійних питань15 січня заступник начальника Рубіжанського об’єднаного управління Ірина Заховаєва у рамках Дня Пенсійного фонду провела виїзний прийом для мешканців міста та зустріч з трудовим колективом Рубіжанського відділення Сєвєродонецького міжрайонного управління по експлуатації газового господарства. З питаннями до фахівця звернулося 17 осіб.

Громадяни отримали кваліфіковані роз’яснення умов перерахунку пенсій з 1 грудня 2019 та у 2020 році, виходу на пенсію у 2020 році, призначення пенсії по інвалідності та перерахунку пенсії учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній енергетичній станції,  отримання електронного пенсійного посвідчення, призначення пенсії на пільгових умовах, зарахування до загального стажу періодів догляду за дитиною до 3-х років, проходження військової служби та навчання у автошколі, отримання допомоги по безробіттю.

Тих осіб, у яких не вистачає страхового стажу, пенсійниця проінформувала про можливість укладання договору добровільного страхування.

Усі присутні на заходах ознайомлені із можливостями онлайн-сервісів Пенсійного фонду України: надання документів на призначення та перерахунок пенсії за принципом Е- пенсія, встановлення мобільного додатку «Пенсійний фонд України», отримання індивідуальних відомостей про застраховану особу (ОК-5) за допомогою електронного підпису без відвідування територіального управління.

Ірина Заховаєва прийняла заяви для реєстрації на вебпорталі та роздала бажаючим буклети з пенсійної тематики.

background Layer 1