Пропустити навігацію

Семінар для роботодавців провели у Лисичанську

1 23 300x181 - Семінар для роботодавців провели у Лисичанську2 13 300x181 - Семінар для роботодавців провели у ЛисичанськуСпеціалісти відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 фінансово-економічного управління головного управління Фонду області взяли участь у семінарі на тему: «Співпрацюємо разом. Служба зайнятості – Ваш надійний помічник на ринку праці». Захід відбувся в приміщенні Лисичанського центру зайнятості.

Фахівці пенсійної служби висвітлили питання легалізації трудових відносин з найманими працівниками. Звернули увагу присутніх на те, що використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин має багато негативних наслідків, зокрема втрата страхового стажу для призначення пенсії, втрата права на соціальну захищеність працівників. Роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність за порушення законодавства про працю. Також вкотре було акцентовано увагу на залежності розміру майбутньої пенсії від страхового стажу і заробітної плати, з якої фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду, на поступове збільшення з кожним роком, починаючи з 1 січня 2018 року, страхового стажу при виході на пенсію та нагадали роботодавцям про змінений розмір мінімальної заробітної плати, який з  січня поточного року становить 4723 грн.

Учасники семінару отримали консультації щодо можливостей використання вебпорталу Пенсійного фонду України та вичерпні відповіді на поставлені запитання. Під час заходу були роздані тематичні буклети.

background Layer 1