Пропустити навігацію

Послуги з пенсійного забезпечення у Марківському районі стають дедалі ближчими до громадян

Фахівці пенсійної служби Марківського об’єднаного управління Зоя Гребиннюк і Наталія Єніна провели виїзний прийом громадян у комунальному некомерційному підприємстві «Марківська багатопрофільна лікарня» та зустрілися з його трудовим колективом.

Близько тридцяти медичних працівників ознайомилися зі змінами в пенсійному законодавстві, у тому числі щодо збільшення страхового стажу та віку виходу на пенсію, умовами призначення та перерахунку пенсій тощо. Працюючим пенсіонерам, які досягли 65-річного віку, пенсійники повідомили про проведення перерахунку пенсії з 01 січня 2020 року тільки після звільнення з роботи за наявності необхідного страхового стажу (жінки – 30 років, а чоловіки – 35 років).

Також під час заходів розглядалися питання легальної зайнятості, переваг отримання інформаційних послуг за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України, зокрема призначення пенсії в «один дотик», запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування та інформування осіб за допомогою СМС-повідомлень.

background Layer 1