Пропустити навігацію

Детінізація зайнятості населення – актуальне питання сьогодення

2 300x181 - Детінізація зайнятості населення – актуальне питання сьогоденняГоловний спеціаліст відділу наповнення бюджету №3 фінансово-економічного управління Головного управління Фонду області Ірина Іванюта взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань легалізації праці та зайнятості населення, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці, яке відбулося при Новопсковській районній державній адміністрації.

На нього були запрошені суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

 Спеціаліст пенсійної служби у своєму виступі наголосила: недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості, полягають не тільки в тому, що бюджет недоотримує кошти, насамперед – це втрата страхового стажу для призначення пенсії. Адже відповідно до нині діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

background Layer 1